Sport

2017.07.19. 18:51

Jacsev Sámuel a hegyifutó-vb-n is bemutatkozhat

KAMNIK, SZOMBATHELY Helytállt élete első világversenyén Jacsev Sámuel, a SZoESE hosszútávfutója. A hegyifutó-Eb után hamarosan a vb-n is részt vehet.

Horváth Erika

A szlovéniai Kamnik volt a házigazdája a 16. hegyifutó Európa-bajnokságnak. Huszonöt ország több mint 300 atlétája között ott volt 13 magyar is. Az U20-as fiúknál a SZoESE junior magyar bajnok versenyzője, Jacsev Sámuel is lehetőséget kapott - a bizalmat még azzal is megfejelték a szakvezetők, hogy ő vihette a magyar csapat zászlaját a megnyitón. Az U20-as fiúk 52 fős mezőnyének 8,5 km-es pályát kellett legyőznie 1035 méteres szintemelkedéssel. A három magyar fiú közül magasan Sámuel volt a legjobb, 29. lett, 55:40 perc alatt küzdötte le a terepet. Nem rajta múlott, hogy a csapatversenyben a tizedik helynél nem végzett előrébb a magyar trió.

- Amolyan vakrepülés volt ez az Eb Samu számára, hiszen itthon erre nem lehetett rákészülni, főként, hogy a felkérést a szezon közepén kapta. Ráadásul a kontinensviadal előtt pályaversenyeken - ob-n és válogatott viadalon - indult 5000 méteren. De sikerült megbirkóznia az iszonyatosan drasztikus emelkedőkkel, maximálisan megfelelt az előzetes elvárásoknak - értékelte tanítványa teljesítményét Kívés István edző.

Közeledik az újabb nagy kihívás Jacsev Sámuel számára: július 30-án az olaszországi Premanában a hegyifutó-világbajnokságon is rajthoz állhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!