Sport

2017.07.19. 17:00

Maratoni hegymenet - Ringelhann Fanni teljesítette a legendás MTB-versenyt

BAD GOISERN Parádés eredménnyel tért haza a legendás ausztriai Salzkammergut MTB Trophy nemzetközi mountain bike versenyről a szombathelyi kerekes, Ringelhann Fanni.

Tóth Gábor

A Salzkammergut Tropy Európa legnehezebb maratoni mountain bike versenye. A leghosszabb, extrém kategóriát választó hegyikerékpárosokra 210,2 km-es, 7119 méter szintkülönbséggel nehezített táv vár - összesen kilenc hegycsúcsot kell „megmászni". Öt időmérő ponton haladtak át a résztvevők, akik nem teljesítették az előírt időre a résztávokat, azokat kizárták. A soproni Focus Team Hungary színeiben versenyző szombathelyi kerekes, Ringelhann Fanni egészen fantasztikus versenyt futott, a 20-30 év közötti korosztályban a második helyet szerezte meg - 14 óra 54 perc alatt ért célba -, összetettben pedig ötödikként zárt a nők mezőnyében. A verseny rangját jelzi, hogy 40 nemzet több mint 5 ezer sportolója nevezett a különböző távokon, korosztályokban.

- Pályafutásom legszebb eredményét értem el, legnagyobb sikerét arattam - érzékeltette a Salzkammergut Trophy jelentőségét Ringelhann Fanni. - Az egész szezonomat erre az erőpróbára hegyeztük ki, építettük fel - például a számomra bronzéremmel záruló országos bajnokságot is ennek rendeltem alá. Versenyről versenyre jártam, így jó formában, jó erőben érkeztem meg Ausztriába. A rövidebb, 120 km-es távon már háromszor is rajthoz álltam Bad Goisernben, így a pálya egy részét már ismertem, tudtam, hogy mire számíthatok. Hajnali öt órakor rajtoltunk esőben, sötétben. Összesen nyolc órát esett az eső, így az amúgy is nehéz, technikás terep nagy része sáros, csúszós volt - sokszor kellett tolni a kerékpárt. Fizikailag és mentálisan is nagyon kimerítő volt a verseny, 21 óra körül ért célba a mezőny. Mindössze 22 nő szállt nyeregbe, és közülük csupán 14-nek sikerült célba érnie. Nagyon boldog és nagyon büszke vagyok, hogy teljesítettem a régi álmomat, hogy megcsináltam a legendás Salzkammergut MTB Trophy maratont - ráadásul begyűjtöttem egy ezüstérmet is! Most azonban egy kis pihenőre van szükségem.

Az ezüstérmes Ringelhann Fanni és társa", a megviselt mountain bike Fotó: Gergácz Péter

A versenyen több vasi MTB-s is rajthoz állt. Gergácz Péter (Szombathely, KTM Teszt Team) ötödik lett a nyílt 23 km-es távon. Kecskés Roland (Szombathely) a középmezőnyben ért célba a +30-as korosztálynak kiírt 38 km-en. Pillisz Réka (Kőszegi Triatlon és Úszóklub) junior korosztályban, 38 km-en lett nyolcadik. Testvére, Pillisz Szilárd (Kőszegi Triatlon és Úszóklub) a felnőttek (+18) között, ugyancsak 38 km-en szállt nyeregbe, a 18. helyen végzett.

Vas megyéből eddig egyedül Pósfalvi Tamás teljesítette a Salzkammergut MTB Trophy maratont. Nőknél Fanni első vasiként ért célba a legendás versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!