Sport

2017.08.29. 18:45

A Gyöngyöshermán 11 gólt rúgott a vendég Rábahídvégnek

KÖRKÉP A második forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság a szombathelyi csoportban - második meccsét is megnyerte a Söpte és a Csepreg.

Tóth Gábor

A játéknap rangadóján a Söpte biztosan verte a vendég Sét. Ugyancsak kiérdemelte a rangadó minősítést a Ják-Spari derbi - a meggyőzően futballozó házigazda gyűjtötte be a három pontot. Rekordgyanús mérkőzést vívtak Gyöngyöshermánban: a Rábahídvég futott bele a késbe, 11 kapott góllal távozott. Hat gól esett a végül döntetlennel záruló Felsőcsatár-Balogunyom csatában. De a Tanakajd sem spórolt a gólokkal Gencsapátiban.

Söpte-Sé 3-1. A hazaiak támadóját, a végül két gólt is rúgó Kovács Eriket (középen labdával) nem tudták tartani a séiek - Séfer Sándor próbálja becsúszva szerelni, balról Kiss Péter követi figyelemmel az eseményeket Fotó: Unger Tamás

Gyöngyöshermán-Szentkirály-Rábahídvég 11-0 (3-0). - Szombathely, 50 néző, vezette: Samu Cs.

Gyöngyöshermán: Káldi - Horváth Á. (Dénes), Mészáros (Varga D.), Fazekas, Kis, Hegedűs (Vas T.), Szabó A., Szép, Kopácsi, Tima, Serbán (Németh Sz.).

Rábahídvég: Ligeti (Szendei) - Rába L., Tamás R., Magyar (Korándi), Rába D., Horváth E., Tamás Z., Kiss S., Boda, Berger, Sinkó.

Gólszerzők: Szép (4), Kopácsi (3), Németh Sz., Kis, Serbán, Fazekas.

Szimpatikus, ügyes csapatot fogadott a Gyöngyöshermán, de a vendégek erőnléte csak 40 percig tartott ki. Ennek megfelelően ilyen arányban is megérdemelten nyert a házigazda.

Gencsapáti-Tanakajd 1-5 (0-1). - Gencsapáti, 150 néző, vezette: Héra Cs.

Gencsapáti: Lőrincz D. - Kardos, Varga D. (Bernáth), Varga A., Domján, Vida, Molnár D. (Rudolf), Horváth T. (Czömpöl), Lőrincz T., Szigetvári (Németh P.), Horváth D.

Tanakajd: Marcz L. - Könczöl Sz. (Balázs), Kölkedi, Marcz G. (Maczek), Orsós G. (Sebestyén), Orsós J., Marcz M., Filakovszky (Tóth A.), Stieber, Preiczer, Komáromi (Könczöl B.).

Gólszerzők: Lőrincz T., ill. Kölkedi (2), Könczöl B., Komáromi, Marcz G.

Mire a hazai csapat átvette volna az irányítást, egy védelmi hibát követően máris hátrányba került. Fordulás után az esőhöz, a felázott talajhoz jobban alkalmazkodó vendégek bő tíz perc alatt három gólt rúgtak, ezzel el is döntötték a három pont sorsát. A tanakajdi győzelem megérdemelt, de a gólkülönbség azért túlzott.

Zanat-Tápláni Ksk 1-1 (1-1). - Szombathely, vezette: Kártyás K.

Zanat: SZALAY -
Schmidt, Porkoláb, Horváth G., Polgár, Varga R., Pörge, Kiss M., Lakatos, Kovács G. (Tőke), Putz.

Táplán: FARKAS G. - Hajmási, Mikovics, Balázs, Káldi, Rajzinger, Baranyai, Varga S., Kasza (Kovács Laczi), Horváth E., Németh G.

Gólszerzők: Lakatos, ill. Baranyai.

Kiállítva: Mikovics (71., Táplán).

A zanati csapat végig meddő mezőfölényben játszott. A néhány adódó gólhelyzet meg kimaradt, vagy a jó napot kifogó vendégkapus hárított. Második félidőben az ítéletidő sem kedvezett a hazai játéknak. A vendégek szervezetten védekeztek és néhány kontrájukból több gólhelyzetük is akadt. A döntetlen igazságos végeredmény.

Söpte-Honvéd Sé 3-1 (0-0). - Söpte, 100 néző, vezette: Bíró O.

Söpte: Markovits - Nyul, Tóth P. (Pusker), Varga Cs., Kovács E., Orbán, Pungor (Kovács M.), Udvardi (Kovács Zs.), Nagy K., Szakály, Pereszteghy.

Sé: Földi - Horváth R., Séfer S., Muzsai, Kovács K., Werderits (Koroknai), Farkas P., Kiss P. (Farkas P.), Vándori (Séfer P.), Sümegi, Uri.

Gólszerzők: Kovács E. (2), Varga Cs., ill. Farkas P.

Kiállítva: Sümegi (75., Sé).

Az első félidőben a hazaiak előtt több komoly lehetőség is adódott, de a befejezésekbe ekkor még hiba csúszott. A második játékrész elején a vendégcsapat egy szögletet követően vezetést szerzett. A söptei fiúk azonban nagyobb fordulatszámra kapcsoltak és Kovács Erik vezérletével negyed óra alatt eldöntötték a három pont sorsát. A remek iramú mérkőzésen a szervezett séi csapat ellen a hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Felsőcsatár-Balogunyom 3-3 (1-1). - Felsőcsatár, vezette: Németh B.

Felsőcsatár: Kossuth P. - Csoknyai, Krancz K., Cobzaru, Kiss M., Horváth Sz. (Horváth M.), Krancz Gy., Schmalzl, Tieber, Böhm, Horváth L.

Balogunyom: Zámbó - Szén, Homor M., Kiss M. (Horváth I.), Kalmár, Böle, Homor D., Dávid, Fábián (Molnár T.), Farkas M.,
Nemes.

Gólszerzők: Cobzaru (2), Kiss M., ill. Kiss M. (2),
Dávid.

Csepreg-Szentpéterfa 3-2 (0-0). Csepreg, 150 néző, vezette: Horváth Á.

Csepreg: Farkas N. - STEINER M., Steiner Zs., Reichardt (VARGA B.), Baranyai (KOVÁCS Á.), Pócza, Tájmel, Büki, Steiner C. (PÉNTEK Á.), Németh Z., KÓTAI.

Szentpéterfa: Páll B.
- TÖRÖK R., Kovács B., Wágner R., Baranyai (Azoitei), Wágner Sz. (Csordás Zs.), JURASITS A., CSORDÁS CS., Neubauer G. (Wágner M.), Devecsery M., Bankits R. (TÓTH G.).

Gólszerzők: Pócza, Péntek, Steiner M., ill. Csordás Cs., Wágner M.

Végig a Csepreg játszott mezőnyfölényben, de az első félidőben nem talált fogást rutinos elenfelén. Viszont a második félidőben megszerezte a vezetést a házigazda, de egy kontrából egyenlített a Péterfa. A házigazda még tudta fokozni a nyomást, még kétszer betalált, amire
a vendégek már csak egy góllal tudtak válaszolni a hajrában.

Ják-Elektromol-Spari 4-2 (2-2). - Ják, vezette: Szabó P.

Ják: Iszak Á. - Bődi R., Svob L., Neubauer P., Máté P. (Máté Cs.), Máté D., Mészáros G. (Czeglédy N.), Mészáros T., Vad J., Máté Á. (Barbalits J.), Mészáros B. (Iszak B.).

Spari: Pungor - Dienes, Szekeres, Tóth A., Pulai, Csillik, Dancs, Sipos, Majtényi, Németh V., Németh R.

Gólszerzők: Mészáros B. (2), Máté D. (2), ill. Szekeres, Németh V.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a [email protected] e-mail-címre.

1. Söpte 2 2 0 0 8- 2 6

2. Csepreg 2 2 0 0 4- 2 6

 

3. Tanakajd 2 1 1 0 6- 2 4

4. Zanat 2 1 1 0 5- 3 4

 

5. Gyöngyösh.-Sz. 2 1 0 1 11- 3 3

6. Honvéd Sé 2 1 0 1 7- 3 3

 

7. Ják 1 1 0 0 4- 2 3

8. Spari 2 1 0 1 5- 4 3

 

9. Bozsok 1 0 1 0 1- 1 1

10. Balogunyom 2 0 1 1 3- 4 1

 

11. Tápláni KSK 2 0 1 1 2- 6 1

12. Felsőcsatár 2 0 1 1 3- 9 1

 

13. Szentpéterfa 1 0 0 1 2- 3 0

14. Gencsapáti 2 0 0 2 3- 9 0

 

15. Rábahídvég 1 0 0 1 0- 11 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!