Sport

2017.08.02. 18:00

Fábián: újabb Eb-arany

AARHUS - Fábián Zoltán megvédte Európa-bajnoki címét, Lezsák Balázs ezüst-, Küllős Péter bronzérmes lett a szeniorok Dániában zajló atlétikai Európa-bajnokságán.

Horváth Erika

Szerdán léptek dobókörbe a kalapácsvetők a dániai szenior atlétikai Európa-bajnokságon. Vas megyét a Haladás VSE három versenyzője képviselte. Az M45-ös kategória 13 fős mezőnyében Fábián Zoltán 63,58 méteres eredményével megvédte címét, sorozatban negyedszer lett Európa-bajnok. Fölényére jellemző, hogy csaknem három és fél méterrel volt jobb az ezüstérmes lengyel riválisánál. A szeniorok között újonc, első világversenyén induló Küllős Péter - szintén 7,26 kg-os kalapáccsal - 51,39 métert ért el, ezzel bronzérmet szerzett az M40-es korosztály 16 fős mezőnyében francia (56,71) és brit (51,58) ellenfele mögött. Nem sok hiányzott a második helyhez.

Fábián Zoltán negyedik szenior- Európa-bajnoki címét szerezte   Fotó: Haladás VSE

Az M50-esek 6 kilós szerrel versenyeznek. Lapzártánkkor kaptuk a hírt, hogy Lezsák Balázs 63,50 méterrel ezüstérmet szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!