Sport

2017.08.27. 19:05

Gólfesztivál és kőszegi siker az újonc ellen

MEGYEI KÖRKÉP - A megyei I-es labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában kilencgólos mérkőzésen győzött a Kőszeg az újonc Ikervár ellen.

Vastag Nándor

Schott Lukácsháza SE-
Vép VSE 1-4 (1-1). Lukácsháza, 150 néző, vezette: Héra.

Lukácsháza: Horváth K. - Németh, Bősze (Pál), Lengyel (Polhammer), Gombás (Kovács Sz.) - Tar, Komálovics (Takács), Horváth Sz., Baranyai - Szabó (Bolfán), László. Edző: Bezdi István.

Vép: Bezdi B. - Dancs, Bezdi Sz. (Varga O.), Markó (Auer), Vermes - Illés (Koszokovits R.), Kovács D., Baumgartner, Joó - Varga B., Nagy (Pócza). Edző: Mitterstiller Csaba.

Gólszerző: Gombás, illetve Illés (11-esből), Varga B., Bezdi Sz. 2.

Kiállítva: Baumgartner (Vép).

Az első félidőben a hazaiak alakítottak ki több helyzetet, melyekből egyet Gombás értékesített. A játékrész végéhez közeledve Illés 11-esével egyenlített a Vép. A szünet után a lukácsházi támadásokból a vendégcsapat jól kontrázott és a védelmi hibákat kihasználva értékesítette helyzeteit. A mérkőzés összképe alapján nem volt ennyi különbség a két együttes között. A Vép csapatában mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Kőszegi FC-ÖTE-Ikervár FC 6-3 (1-3). Kőszeg, 150 néző, vezette: Szabó I. Z.

Kőszeg: Bán - Molnár Cs. (Major), Rácz, Marti, Toldi
- Gugcsó, Szolyák, Fehér D. (Szűcs), Keresztényi (Biegner) - Prán (Csák), Réti (Varga B.). Megbízott edző: Németh Balázs.

Ikervár: Büki - Vincze T., Naszádos, Fehér (Somlai), Pap - Csonka, Kosztolánczi R. (Baumgartner), Vincze Z., Varga M. - KŐMŰVES (Németh K., Fülöp), Vass P. (Vass J.) Edző: Ádám Endre.

Gólszerző: Keresztényi 5, Szolyák, illetve Kőműves 2, Pap.

A hazai csapat jól kezdte a meccset, az ellenfél kapuja e-lőtt rengeteg veszélyes lehetőséget alakított ki, de ezek rendre kimaradtak. A mezőnyfölénynek a félidő közepén lett meg az eredménye, a közép-
re adott labdát Keresztényi juttatta a hálóba. Ezután a vendégcsapat szabadrúgásból egalizált, majd a megzavaro-
dott kőszegi védelmet még kétszer mattolta. A második fél-időre a hazaiak változtattak, ennek nagy mezőnyfölény és öt találat lett az eredménye.
A góltermésből Keresztényi négyszer vette ki a részét, összességében pedig öt gólig jutott.

A jobb játékerőt képviselő Kőszeg megérdemelten tartotta otthon a három pontot, ezzel okozva örömet a kerek születésnapját ünneplő elnökének, Neudl Gábornak.


Király SZE-Rum KSC 2-1 (1-1) Szombathely, 50 néző, vezette: Talabér.

Király: Mester - Kádár (Hujber B.), Varga G. (Németh B.), Fritz, Mester (Vámos) - HUJBER G. (Goda), Polgár, KISS B., Török - Szabó (Szalay), HEGEDŰS. Edző: Hegyi László.

Rum: VELLADICS - Balogh, Ivic, KONTICS (Szakos), Pásti (Kovács P.) - Molnár, Papp, TÓTH MÁRKÓ, KORONCZAI - Sipos (NÉMETH L.), Dávid. Edző: Nagy Sándor.

Gólszerző: Hujber G. 2, illetve Németh L.

A nyári melegben megrendezett találkozót a hazaiak kezdték jobban. Tudatos játékkal rukkoltak ki, így több helyzetet dolgoztak ki, azonban még a legnagyobb ziccereket is képesek voltak elhibázni. Hujber révén a vezetést azért megszerezték a szombathelyiek, a szurkolók pedig joggal várták a hasonló folytatást. Ennek ellenére a második félidőben kapkodóvá vált a vendéglátók játéka. Ezt pedig megérezte a Rum, és nemcsak a kezdeményezést ragadta magához, hanem sikerült egalizálnia is. A hajrában aztán mindkét együttes a győzelemre játszott, és ki-ki mérkőzés kerekedett a találkozóból, amelynek végén a Király csapata örülhetett.

Jánosháza VSE-Sárvár FC 0-5 (0-2) Jánosháza, 50 néző, vezette: Szabó III. Z.

Jánosháza: Kovács - Marsai (Kalányos), Bolla, Ambrus, Balázsi (Varga) - Horváth A., Tóbiás (Szabó T.), Lendvai (Vágusz P.), Pungor - Dornai (Simon M.), Palkovits. Edző: Pungor István.

Sárvár: Horváth B. - Potyi, NYÍRŐ, Rajos, KUN (Pázsi) - Takács Á. (Czövek), TAKÁCS M., PADOS, Maráczi - Csákvári (Schimmer), Venczel (Dancsecs). Edző: Kovács László.

Gólszerző: Dancsecs 2, Kun, Venczel, Takács M.

Tapogatózó játékot követően a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, bár a hazaiak nagyon jól és szervezetten védekeztek. A félidő utolsó percében szerzett sárvári gól e-lőrevetítette, hogy a folytatásban más szellemben lépnek pályára a csapatok. A szünet után cserékkel próbált frissíteni mindkét együttes, és a Jánosháza is bátrabb támadójátékkal rukkolt ki, azonban további gólokat csak a Sárvár szerzett. Összességében megérdemelt vendégsiker született a találkozón.

Rábapatyi KSK-KIS-WIRE Szentgotthárd VSE
1-3 (0-0). Rábapaty, 80 néző, vezette: Bedi.

Rábapaty: KIRÁLY T. - Király L. (Farkas D.), Piros D. (Németh B.), Fehér, Balhási - PIROS P., Dugovics (Király Zs.), TOLDI R., SZABÓ A. - Csupor, Pendli (Dovánszki). Edző: Enzsöl Gábor.

Szentgotthárd: Soós - Kovács T., Kovács G. (László), Vass, Merkli - Düh (Kostyál), Nagy O., Dancsecz, Bedi - Sipos, Takács (Wágner). Edző: Heiter László.

Gólszerző: Dugovics, illetve Sipos 2, Nagy O.

Az első félidőben a hazaiak több ziccert hibáztak, ami megbosszulta magát. A második játékrészben - melyben vihar miatt egy ideig állt a játék - nagy rohanás kezdődött, amiből a vendégek jöttek ki jobban. A Rábapaty ugyan vezetést szerzett, de a Szentgotthárd - melyben mindenki jól teljesített - jól eltalált, szerencsés lövésekkel fordítani tudott.

Vasvár VSE-Petőfi SE Vasszécseny 4-3 (2-1) Vasvár, 150 néző, vezette: Bereczky.

Vasvár: SMOLCZER - Bajos D. (Vincze), Bakos Cs. (Horváth A.), BÍRÓ, Horváth Á. - Tausz (Egeresi), ROBÁN D., SZEGLETI, Hajas (Schermann) - Réfi, BERTA. Edző: Konrád Péter.

Vasszécseny: Janzsó - Devecseri (Viszked P.), Viszked B. (Horváth Ákos), Pongrácz Zs., Imre - Boda, Balázs (Kőműves), Pongrácz D., Pungor (Horváth D.) - Szalai, Vadász. Edző: Kozmor Ákos

Gólszerző: Vincze K. 2, Réfi, Horváth Á. illetve Szalai M., Vadász, Bíró (öngól).

Remek találkozót láthatott a szép számú közönség Vasváron. A jól játszó Vasszécseny ellen a 80. percig magabiztosan vezetett a hazai gárda, azonban a vége előtt néhány perccel kétszer is betaláltak Kozmor Ákos tanítványai és ezzel nyílttá tették a hajrát. Hajtós és kulturált csapat benyomását keltette az újonc Vasszécseny, amely rendkívül szimpatikus játékkal rukkolt ki.

Egyházasrádóci SE - Körmendi FC 1-2 (0-2) E.házasrádóc, 250 néző, v.: Kondor T.

Egyházasrádóc: Bali - Krajczár (Réczeg), Németh Martin, Vilics, László - NÉMETH MARCELL, Budai (Molnár), LŐDI, KAZINCZKI (Mészáros) - Nyári (Tóth J.), Balogh. Edző: Jandovics Jenő.

Körmend: BALOGH Á. - Burka,. Bellovics, Kósik, CZIMBER - Horváth (Kádár), Balázs, Takács, DEDICS - Niksz (Varga), Sipos (Kovács). Edző: ifjabb Molnár Károly.

Gólszerző: Németh M., illetve Dedics, Sipos B.

Rekkenő hőség, búcsúi hangulat és szép számú közönség, ilyen körülmények mellett rendezték meg a szomszédvári rangadót. Az első negyed óra említésre méltó esemény nélkül telt, majd érkezett Dedics, aki tavaly a másodosztályú Szolnok alapembere volt, és egy szép akció végén lőtt egy bombagólt. Néhány perccel később a gólszerző előkészítésben is jeleskedett, Sipost hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Bár a Körmend vezetett a szünetben, a mezőnyben kiegyenlített játék folyt. A fordulás után mindent egy lapra tett fel a Rádóc, és sikerült szépítenie. A pontszerzés azonban elmaradt, ahogy a Körmend sem tudta bebiztosítani a győzelmet. Összességében egy remek hangulatú találkozót láthatott a közönség, ahol a hazaiak rászolgáltak volna az egy pontra. vas, pcs

Répcelaki SE-Celldömölki VSE 0-0. Répcelak, 300 néző, vezette: Horváth Péter.

Répcelak: Gyécsek - Baranyai, Németh II. G., Tóth Dominik, Ambrus - Bezdi, Balikó, Németh I. G., Tóth Dávid (Lónai, 85.) - Jordán, Szabó B. Edző: ifjabb Tóth Zsolt.

Celldömölk: Szép - VAJDA, Varga J., OROSZ, Virág - Klauzer (Huszár, 92.), Szuh (Győrvári, 64.), Molnár, Kovács Z. (HORVÁTH D., 68.) - Gorácz (Németh J., 46.), Piri. Edző: Kovács Balázs.

Kiállítva: Németh I. G. (Répcelak) a 80. percben.

A mérkőzés elején a Celldömölk ragadta magához a kezdeményezést, azonban csak meddő mezőnyfölényig jutott. A Répcelak szervezetten védekezett és gyors kontrákkal próbált zavart okozni. A 35. percben formás hazai támadás futott a pályán, melynek végén a ziccert nem sikerült gólra váltani. Ezután a szünetig a kapuk már nem forogtak veszélyben. A második félidő a házigazda óriási helyzeteivel kezdődött. Előbb Jordán találta el a kapufát, majd egy szöglet után Tóth Dominik lehetősége is kimaradt. A 60. percben Jordánt szabálytalanul állították meg a 16-oson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. A meccs végéhez közeledve emberhátrányba került a vendéglátó, majd a celliek kézbe is vették az irányítást, de helyzetbe nem kerültek. A mérkőzés összképe alapján a hazai csapat - melyben mindenki jó teljesítményt nyújtott - közelebb állt a győzelemhez.

ifj. Tóth Zsolt: - A szenvedélyünk és a rengeteg munkánk lassan megtérülni látszik. Bízom benne, hogy mihamarabb megszerezzük az első győzelmünket.

Kovács Balázs: - Szervezett Répcelakkal találkoztunk, melynek védekezését nem tudtuk kellő hatékonysággal megbontani. Igazságos a döntetlen.

1. Sárvár 2 2 0 0 11- 0 6

2. Körmend 2 2 0 0 7- 2 6

 

3. Kőszeg 2 2 0 0 10- 6 6

4. Szentgotthárd 2 2 0 0 5- 2 6

 

5. Celldömölk 2 1 1 0 5- 2 4

6. Vép 2 1 1 0 5- 2 4

 

7. Egyházasrádóc 2 1 0 1 4- 4 3

8. Király SZE 2 1 0 1 3- 3 3

 

9. Vasvár 2 1 0 1 6- 8 3

10. Jánosháza 2 1 0 1 3- 5 3

 

11. Répcelak 2 0 2 0 1- 1 2

12. Vasszécseny 2 0 0 2 6- 8 0

 

13. Ikervár 2 0 0 2 5- 9 0

14. Rum 2 0 0 2 1- 5 0

 

15. Rábapaty 2 0 0 2 2- 8 0

16. Lukácsháza 2 0 0 2 1- 10 0

 

Két forduló után még négy csapat áll százszázalékos teljesítménnyel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!