Sport

2017.09.03. 18:50

Megyei I.: Idegenben győzött a Répcelak és az Egyházasrádóc, a Lukácsháza is pontot szerzett

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában megszerezte első pontját a Lukácsháza, míg az újonc Ikervár először győzött. A Sárvár nehezen, a Király SZE könnyedén nyert. Idegenben gyűjtötte be a három pontot az Egyházasrádóc és a Répcelak.

Tóth Csaba

Celldömölki VSE-Schott Lukácsháza SE 2-2 (1-1). Celldömölk, 200 néző, vezette: Harcsár.

Celldömölk: Szép - Enyingi, Varga J. (Büki), Győrvári, Huszár (Virág M.) - Molnár T., Szuh (Bodor), Orosz, Kovács Z. (Horváth D.) - Gorácz (Németh J.), Piri. Edző: Kovács Balázs.

Lukácsháza: Horváth K. - Németh M., Bősze, Gombás, Tar - Komálovics, Takács (Polhammer), Horváth Sz. (Vörös), Baranyai - Szabó C., László. Edző: Bezdi István.

Gólszerző: Piri, Bodor, illetve László, Németh M. Kiállítva: Komálovics (Lukácsháza).

A Celldömölk ragadta magához a kezdeményezést, azonban a szervezett ellenfél védelmét nem tudta feltörni. A lukácsháziak kontrákat is vezettek, egy ilyen támadást követő szögletből László gólt fejelt. A hazaiak ezután támadásba lendültek, Piri révén sikerült egyenlíteniük, majd akár előnnyel is vonulhattak volna pihenőre, de a félidő vége előtt több helyzetet kihagytak. A szünet után a celliek megpróbálták megszerezni a vezetést, ám a vendégek kontratámadásai mindig veszélyt jelentettek, és ezek egyikéből szép gólt lőttek. Ezt követően a Lukácsháza beállt foggal-körömmel védekezni, ám a házigazda mezőnyfölénye nem sokkal a mérkőzés vége előtt góllá érett. A lelkesen és szervezetten játszó vendégcsapat - melyben mindenki jól teljesített - rászolgált a pontszerzésre.

 

Vép VSE-Jánosháza VSE 3-1 (1-1). Vép, 100 néző, vezette: Horváth P.

Vép: Bezdi B. - Varga O., Vermes, Joó, Kovács D. - DANCS, Markó (Pócza), BEZDI SZ. (Sárvári), Varga B. - ILLÉS (Beke), NAGY ZS. (Kertész). Edző: Mitterstiller Csaba.

Jánosháza: Kovács K. - Ambrus, Megyesi (Tóbiás), Bolla, DORNAI - Horváth A., Balázsi, PALKOVITS, Dénes (Szabó T.) - Marsai (Vágusz P.), PUNGOR N. Edző: Pungor István.

Gólszerző: Bezdi Sz. 3, illetve Bolla.

Már a 7. percben, egy szöglet után vezetést szerzett a Jánosháza, majd agresszív adok-kapok alakult ki a pályán. A hazai csapat felnőve a feladathoz, erőszakosabban kezdett focizni. Ennek meg is lett az eredménye, Bezdi Szabolcs szólója után sikerült kiegyenlíteni. A második félidő elején Nagy Zsolt szabadrúgását Bezdi csúsztatta a kapu bal alsó sarkába, majd sok nagy vépi helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt. A 60. percben Illés ment el a bal szélen, és középre gurított labdáját ismét Bezdi - aki ezzel klasszikus mesterhármast ért el - a kimozduló kapus mellett lőtte a hálóba. A hátralévő időben gól már nem született, az eredmény reálisan tükrözte a két csapat közötti különbséget.

 

KISWIRE Szentgotthárd VSE-Egyházasrádóci SE 0-3 (0-1). Szentgotthárd, 150 néző, vezette: Bíró.

Szentgotthárd: Soós - Horváth Gy., Vass G., Merkli, Kovács T. - Nagy O., Dancsecz, Wágner (Sütő), Bedi - Takács Sz. (Kostyál), Sipos G. Edző: Heiter László.

Egyházasrádóc: Bali - Lődi, Németh Martin, László, Vilics - Balogh (Tóth J.), Németh Marcell (Réczeg), Mészáros, Budai - Krajczár, Molnár. Edző: Jandovics Jenő.

Gólszerző: Mészáros, Balogh, László. Kiállítva: Horváth Gy., Sipos, illetve Molnár.

Jól kezdte a találkozót a hazai együttes, próbálta akaratát az ellenfélre erőltetni. Ennek megfelelően többet birtokolta a labdát, azonban a rádóci labdarúgók keményen és fegyelmezetten játszottak, valamint életveszélyes kontrákat vezettek. Egy ilyen akció végén a vezetést is megszerezték a vendégek. Az első játékrész hajrája tartogatott meglepetéseket. Először egy páros kiállításra került sor, majd a hazaiaktól küldtek egy játékost az öltözőbe. Hiába maradt kilenc mezőnyjátékosa a Szentgotthárdnak, nagy rohamokkal nyitották a második negyvenöt percet. Nyomott ugyan a hazai csapat, de újabb gólokat a vendégek szereztek, akik fegyelmezett és eredményes játékukkal elvitték mindhárom pontot. Megérdemelt rádóci siker született, a keretükben mindenki jó teljesítményt nyújtott. Azonban a találkozó képét tekintve a gólarány kissé túlzott.

 

Sárvár FC-Rum KSC 2-1 (1-0). Sárvár, 300 néző, vezette: Szabó I. Z.

Sárvár: Osvald - Potyi, Nyírő (Horváth A.), Rajos, Pető (Csákvári) - Kun (Schimmer), Takács Á. (Dancsecs), Takács M., PADOS - Maráczi, Venczel Z. (Koronczai). Edző: Kovács László.

Rum: VELLADICS - Ivic, Kontics, Molnár, Papp (Csernák) - Tóth M., Kovács P. (Pásti), Koronczai, Balogh - Sipos (Szakos), Dávid. Edző: Nagy Sándor.

Gólszerző: Pető, Dancsecs, illetve Balogh.

Remekül kezdte az idényt a bajnoki címre is esélyes Sárvár, ez pedig sok nézőt csalogatott ki a Rum elleni összecsapásra. A jó széria, úgy festett, tovább folytatódik, hiszen a hazaiak Pető révén már az első percben felavatták a vendégek kapusát. A könnyed rajt azonban kényelmessé tette a sárvári játékosokat, és több hibát is elkövettek a mezőnyben. Ezt megérezték a rumi labdarúgók, akik felbátorodtak, és megpróbáltak hátrányból felállni. Sokáig úgy tűnt, hogy ez sikerülni fog nekik, azonban a vége előtt három perccel Dancsecs is betalált, így megszerezte a győzelmet a hazai együttes.

 

Király SZE-Rábapatyi KSK 6-1 (2-0). Szombathely, 80 néző, vezette: Kondor T.

Király: Mester - Kádár, Németh B. (Vámos), Varga G. (Hujber B.), Fritz (Szabó Z.) - Mester, HUJBER G., SZALAY CS. (Polgár), KISS B. - Török, HEGEDŰS. Edző: Hegyi László.

Rábapaty: Király T. - Farkas D. (Király Zs.), KIRÁLY L. (Németh B.), Piros D. (Szabó G.), Fehér - Balhási, Piros P., Dugovics (Gyűrű), Szabó A. - Csupor, Pendli (Dovánszki). Edző: Enzsöl Gábor.

Gólszerző: Hujber G. 3, Szalay 2, Hujber B., illetve Király L.

Igazi gólzáporos találkozót láthattak azok, akik kilátogattak a Király Sportlétesítménybe. Már az első pillanattól kezdve nagyobb hőfokon égtek a szombathelyiek, és támadófocit játszva gólra is váltották lehetőségeiket. Igaz, az első játékrészben még több helyzetet puskáztak el a Király támadói, de előnyük magabiztos volt. A fordulás után aztán már nyoma sem volt a pontatlanságnak, és rendkívül sziporkázó játékkal gólzáporos sikert arattak a szombathelyiek.

 

Petőfi SE Vasszécseny- Répcelaki SE 1-2 (0-1). Vasszécseny, 150 néző, vezette: Takács R.

Vasszécseny: Janzsó - Pongrácz D., Boda (Horváth G.), Pongrácz Zs., Viszked P. (Devecseri) - Viszked B., Kőműves (Horváth Á.), Imre Szalai - Pungor (Horváth D.), Vadász. Edző: Kozmor Ákos.

Répcelak: Gyécsek - Baranyai, NÉMETH II. G., TÓTH DOMINIK, AMBRUS - Bezdi, TÖREKI, Harkai (Kiss T.), Tóth Dávid. (Lónai) - Szabó B., Jordán. Edző: ifjabb Tóth Zsolt.

Gólszerző: Pongrácz D., illetve Bezdi, Lónai.

A mérkőzést jól kezdték a hazaiak, ám a 4. percben egy megadható 11-est nem ítéltek meg a javukra. A Vasszécseny a folytatásban is dominált, azonban a Répcelak egy jól eltalált lövéssel vezetést szerzett, és előnnyel vonult pihenőre. A második játékrészben még motiváltabban léptek pályára a házigazda játékosai, sikerült is egyenlíteniük. Ezután is nyomást gyakoroltak ellenfelükre, de végül az utolsó pillanatokban a vendégek szerezték meg a győztes gólt. A Vasszécseny minimum az egy pontra rászolgált volna; ha a labdarúgói a folytatásban is ezzel a mentalitással és hozzáállással lépnek pályára, akkor hamarosan megérkeznek a bajnokságba.

 

ÖTE Ikervár FC-Vasvár VSE 4-2 (2-0). Ikervár, 200 néző, vezette: Marácz.

Ikervár: HEGEDŰS - Kőműves (Vass J.), BAUMGARTNER (Fehér), PAP, VASS P. (Németh K.) - VINCZE Z., VINCZE T. (Horváth B.), CSONKA (Kosztolánczi), NASZÁDOS - SOMLAI, VARGA M. Edző: Ádám Endre.

Vasvár: Smolczer - Bakos Cs., Bíró, Horváth Á. (Horváth A.), Tausz (Egeresi) - Vincze K., Robán, Szegleti, Hajas - Réfi (Bakos), Berta (Pálla). Edző: Konrád Péter.

Gólszerző: Vass P., Pap (11-esből), Csonka, Varga M., illetve Egeresi, Horváth Á.

A jó hangulatú, pörgős mérkőzésen a hazaiak domináltak jobban, és több veszélyes támadást is vezettek. Az öltözőben elhangzottak szerint játszottak az ikervári labdarúgók, akik az első játékrészben kétgólos előnyre tettek szert.

A szünetben alapos fejmosást kaphattak a vendégcsapat labdarúgói, mert nagyon felszívták magukat a folytatásra. Mindent egy lapra feltéve rohamozott a Vasvár, és sikerült is szépítenie Egeresi révén. Sokáig azonban nem örülhetett, mert a középkezdés után Csonka egyből válaszolt, és ismét két találattal vezetett a hazai együttes.

Horváth Ádám góljával aztán újra közelebb lopakodott a vendégcsapat, de Varga Milán gondoskodott arról, hogy magabiztos legyen az ikervári győzelem. A sok helyzetet hozó találkozón megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot a szívvel-lélekkel játszó hazai csapat.

Körmendi FC-Kőszegi FC 5-0 (2-0). Körmend, 100 néző, vezette: Vass.

Körmend: Balogh Á. (Szukics, 84.) - BURKA, BELLOVICS, KÓSIK, CZIMBER - Horváth P., BALÁZS L., Takács Á. (Kádár, 84.), SIPOS - Dedics, Varga P. (Kovács R., 81.). Edző: ifjabb Molnár Károly.

Kőszeg: Bán - Molnár (Major, 78.), Rácz, Marti, Toldi (Kovács A., 58.) - Fehér D. (Sándor, 46.). Gugcsó (Varga B., 58.), Szolyák, Keresztes (Biegner, 81.) - Prán, Réti. Játékos-edző: Táncsics András.

Gólszerző: Sipos a 27., a 77. és a 81., Dedics a 34., Varga P. a 86. percben.

Mindkét csapat óvatosan kezdte a meccset. A Körmend azonban a félidő közepétől lassan átvette az irányítást, ami egy oldalbeadás utáni gólban is megmutatkozott. Ezután a házigazda továbbra is támadásban maradt, és a szünet előtt kétgólosra növelte az előnyét. A második játékrészben kiegyenlített játék folyt a pályán; a kőszegiek többet támadtak, míg a hazaiak kontrákkal próbálkoztak. Egy ilyen körmendi ellentámadásból a 77. percben tovább nőtt a különbség, ami után a vendégek fejben feladták, így még kétszer zördült a hálójuk. Összességében a mezőnyben egyenrangú, kulturált és szervezett játékot bemutató Kőszeggel szemben a kapu előtti határozottságának köszönhetően megérdemelten nyert a Körmend.

Ifj. Molnár Károly: - A bajnokság előtt a keret kialakításakor a tavalyitól eltérő értékeket helyeztünk előtérbe. Lehet, hogy ezért nem adnak Oscar-díjat, de számunkra óriási értéke van ennek a győzelemnek.

Táncsics András: - Úgy érzem megérdemelten nyert a hazai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!