Sport

2017.09.06. 18:20

A Haladás sakkozója, Rapport a világkupán és az Eb-csapatban

TBILISZI Rapport Richárd is részt vesz a nemzetközi szövetség FIDE világkupáján. A Haladás-Infraplan 21 éves nemzetközi nagymestere tagja lesz a csapat-Eb-n induló magyar válogatottnak is.

Horváth Erika

Szombaton kezdődött és egészen szeptember 28-áig tart a FIDE-világkupa, amelyre 128 sakkozó kvalifikálhatta magát, akik kieséses rendszerben küzdenek a helyezésekért és nem utolsósorban azért, hogy minél nagyobb mértékben részesülhessenek az 1,6 millió dolláros pénzdíjból. A világkupának két magyar résztvevője van, Rapport Richárd (2675) és Erdős Viktor (2619). Rapportnak a 64 közé jutásért a perui Emilio Cordovával (2616) kellett megküzdenie. Az első játéknapon világossal, majd a másodikon sötéttel is a magyar nagymester nyert, ezzel készülhetett a 2. fordulóra, ahol a 18 éves kora ellenére már a világ top 20 játékosa közé tartozó kínai Wei Yi (2748) az ellenfele. Első találkozójukon, szerdán Rapport a fekete bábukat vezette, a 25. lépésben döntetlennel ért véget a csata. Holnap színt vált a két játékos. Amelyikük nyer, a 32 közé jut. Döntetlen esetén pénteken rapid partik következnek.

Rapport Richárd ismét topversenyen szerepel
Fotó: Kricskovics Antal

Ma Balogh Csaba, az idén debütáló férfi szövetségi kapitány kihirdette az október 27-én kezdődő, krétai csapat-Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatottat. Egyéves kihagyás után ismét számíthat Lékó Péterre, rajta kívül Rapport Richárd, Almási Zoltán, Berkes Ferenc és Erdős Viktor alkotja majd a csapatot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!