Jön a Magyar Kupa

2019.11.05. 22:15

A győzelemért lép pályára a HVSE futsalcsapata

A futsal Magyar Kupa 1. fordulójában az NB I-es Haladás VSE az NB II-es Pécs vendégeként lép pályára szerdán 20 órakor. Távozik a zöld-fehérektől a térdsérülést szenvedett Petterson Bruno.

Tóth Gábor

Petterson Bruno megsérült, hazatér Brazíliába Fotó: UT

Fotó: © Unger Tamás

A PTE PEAC R-Bus az NB II-ben vitézkedik, a tíz csapatot felvonultató tabella ötödik helyén áll – négy győzelemmel, egy döntetlennel, három vereséggel. A pécsi alakulat nem ismeretlen a zöld-fehér klub számra, hiszen bő egy hónappal ezelőtt megmérkőzött a Haladás NB II-es, második számú fiatal csapatával, és 7-4-re nyert Szombathelyen. Az erőviszonyok alapján a Haladás NB I-es futsalcsapata a kötelező győzelemért lép pályára a Pécs otthonában.

– A Pécs tavaly kiválóan szerepelt az NB II-ben, volt lehetősége feljebb lépni az NB I-be, de végül anyagi okokra hivatkozva nem váltott osztályt – jelezte Juanra, a Haladás mestere. – Ellenfelünk sok nagypályás futballistát vonultat fel, ennek megfelelően stabilan védekezik, keresi a párharcokat, kontrákra épít. Kellemetlen csapat, fizikális mérkőzésre kell felkészülnünk. De nem vitás, mi jobb erőt képviselünk, a győzelem a célunk. Nem becsüljük le riválisunkat, teljes csapattal utazunk, azzal a kerettel vesszük fel a harcot, amely hétfőn biztosan verte az Aramist.

Petterson Bruno megsérült, hazatér Brazíliába Fotó: UT

A zöld-fehéreket érintő hír, hogy a klub közös megegyezéssel szerződést bontott a nyáron igazolt légiósával, Petterson Brunóval. A brazil futsalos keresztszalag-szakadást szenvedett, az idei szezonban már nem lehet a Haladás segítségére – a HVSE kifizette a

járandóságát. A játékost Brazíliában műtik meg, hazájában végzi el a rehabilitációt is, és amennyiben felépül, a szakmai stáb visszavárja. A sérülés miatt kidőlő fontos futsalos pótlásáról legközelebb a téli átigazolási szezonban lehet

intézkedni, addig már biztosan nem változik a játékoskeret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában