Három gól a hajrában

2019.11.03. 20:33

A Haladás 70 percig helytállt, mégis vereséget szenvedett

Budapest A labdarúgó NB II 15. fordulójában a Szombathelyi Haladás a hajrában kapott ki az MTK otthonában.

Pum András

Gyurján Márton nem tehetett a gólokról, két nagy bravúrja is volt Fotó: Unger Tamás

A szombathelyiek korábbi sérült labdarúgói közül Novák Csanád felépült és a kezdőben kapott helyet. Bosnjak Predrag a kispadon ült, míg Tóth Dávid még nem volt olyan állapotban, hogy a keretbe kerüljön.

Jól, motiváltan kezdte a találkozót a Haladás, sőt, mezőnyfölényt harcoltak ki a vendégek. A vasiak azonban komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, csupán kisebb lehetőségeik voltak. Aztán a félidő derekán átvette az irányítást az MTK, de veszélyes helyzetig nem jutottak a kék-fehérek sem. Csupán két távoli lövéssel próbálkoztak, de mindkettő elkerülte a kaput. A vendégek zártan, fegyelmezetten védekeztek, ha úgy alakult, kisegítették egymást a játékosok. Az előrejátékban pedig elsősorban Nováknak ívelték fel a labdákat, amelyeket a hórihorgas csatár igyekezett megtartani és megjátszani. Emellett a széleken próbáltak a védők mögé kerülni a szombathelyi támadók, de ha sikerült is, az utolsó passzokat elrontották. Az első fél­időben kifejezetten jól tartotta magát a Haladás.

Szünet után kiegyenlítetté vált a mérkőzés, a vasiak bátrabban futballoztak, a kontráik veszélyesek voltak. Noha többet birtokolta a labdát az MTK, többször folyt a Haladás térfelén a játék, a hazai csapat nem tudott mit kezdeni a stabilan védekező vendégvédelemmel. Aztán a hajrára megélénkült a meccs. A 72. percben Szatmári jobb alsó sarokba tartó lövését védte bravúrral Gyurján. A bal oldali szöglet átszállt a hosszú oldalra, Varju kifelé vezette a labdát, Jancsó pedig szabályosan szerelte. A bíró általános meglepetésre büntetőt ítélt, melyet Kanta értékesített (1-0). A 77. percben Lencse egyedül kiugrott, Jancsó fellökte – sárga lap. Mivel már volt egy sárga lapja, Németh kiállította a védőt. A megítélt, 20 méteres szabadrúgást Szatmári lőtte, a labda a sorfalon megpattanva a tehetetlen Gyurján mellett a bal sarokba vágódott (2-0). A 85. percben Kanta szerzett labdát, az egyedül kiugró Lencséhez passzolt, a támadó húsz méterről a kapuba lőtt (3-0).

Gyurján Márton nem tehetett a gólokról, két nagy bravúrja is volt Fotó: Unger Tamás

A Haladás 70 percig, a jogtalan tizenegyesig méltó ellenfele volt az MTK-nak – a büntető azonban eldöntötte a találkozót.

További eredmények: Békéscsaba–Budaörs 1-0, Kazincbarcika–Szeged 3-2, Soroksár–Dorog 1-3, ETO FC Győr–Budafok 1-3, Vasas–Siófok 2-2, Ajka–Csákvár 0-2, Nyíregyháza–Gyirmót 0-1, Ti­szakécske–Szolnok 1-1. A Vác szabadnapos volt.

jegyzőkönyv

MTK Budapest–Szombathelyi Haladás 3-0 (0-0). – Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1852 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Németh Á.

MTK Budapest: Somodi – FÜLÖP, Pintér, Varju, Nagy – Cseke, Mezei (KANTA, 65.), Palincsár – Vass (Szatmári, 65.), LENCSE, KATONA. Edző: Michael Boris.

Haladás: GYURJÁN – Habovda, Jagodics, Jancsó, Németh Milán – KISS B., Holdampf (Bosnjak, 79.) – MEDGYES, Tóth-­Gábor (Nyári, 54.), Gaál – Novák (Eszlátyi, 83.). Megbízott edző: Desits Szilárd.

Gólszerzők: Kanta (11-esből, 75.), Szatmári (78.), Lencse (85.).

Sárga lap: Fülöp (61.), Jancsó (73.), Kiss B. (86.), Medgyes (88.).

Kiállítva: Jancsó (77.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában