Sport

2013.08.07. 22:00

Bajnokságot nyert, utánpótlást épít a Kőszegi SK

Újkori történelme legszebb napjait éli a Kőszegi SK tenisz szakosztálya. A fiúk csapatbajnoki címet szereztek az OB I-ben, így visszajutottak a Szuperligába, ráadásul hamarosan elkészül a teljesen új klubház.

Tóth Gábor

A Kőszeg 1981-ben iratkozott fel az ország „tenisztérképére”, amikor is először vett részt az OB III-as bajnokságban. 1986-ban már az OB II-ben szerepelt a férfi csapat, majd a következő években az OB III. és a megyebajnokság között „mozgott”. A 2001-es esztendőt ismét az OB II-ben kezdhette meg, 2007-ben pedig már az OB I-ben lépett pályára. Ahol a klub történetének legjobb eredményét elérve 2010-ben bajnok lett.

Következett két esztendő a legmagasabb osztályban, a Szuperligában. Ahonnan tavaly búcsúzni kényszerült a társaság. De a szünet csak röpke egy évre szólt, hiszen az idei OB I-es csapatbajnokságot rendkívül magabiztosan nyerte meg, így a 2014-es szezont már ismét a Szuperligában kezdheti a kőszegi csapat.

– Mozgalmas évek vannak mögöttünk, nagy utat jártunk be – fogalmazott az OB I-ben másodszor bajnok Kőszegi SK csapatvezetője, Koltay Árpád, aki már 1981-ben is a csapat mellett volt, akkor játékos-edzőként.


A kőszegi teniszcsapat ismét a Szuperligában versenyezhet



– Ismét a legmagasabb szinten képviselhetjük a kőszegi színeket, ami büszkeséggel tölt el minket. Nem lesz könnyű dolgunk jövőre, hiszen profi klubok, profi, ATP-listán, Davis Kupában szereplő játékosok lesznek az ellenfelek. Ugyanakkor, ha az ember sportol, mindig a legmagasabb szintre vágyik. És azt se feledjük, hogy akkor tudunk támogatókat, szponzorokat magunk mellé állítani, ha jönnek az eredmények. Az idei bajnokságban minden összejött, elkerültek minket a sérülések, a hiányzások, mindig erős csapattal léphettünk pályára, nem volt gyenge pontunk.

A szerencsével sem álltunk hadilábon, mindig jó irányba pattant a labda. Összesen kilenc mérkőzést játszottunk, ebből nyolcat megnyertünk – de voltak kifejezetten kemény csatáink is. Az elmúlt években igazán remek eredményeket értünk el, de igyekeztünk több fronton is sikeresek lenni – váltott témát Koltay Árpád.

– Sikerült egy komoly utánpótlásbázist kialakítanunk Kőszegen. Ma a különböző korosztályokban öt edző irányításával több mint 50 fiatal teniszezik nálunk – őket versenyeztetjük is. Rajtuk kívül pedig szintén 50 fő feletti létszámot számlál az a felnőtt korosztály, amely szintén a Kőszegi SK kötelékébe tartozik. Jelen pillanatban öt gyerek és öt felnőtt csapatunk versenyez az osztrák bajnokság különböző osztályaiban.

A fiataloknak nagyon nagy dolog, hogy az OB I-ben, de főképp a Szurpeligában élőben láthatják teniszezni az ország legjobbjait. Szeptemberre elkészül a teljesen megújult kiszolgáló létesítményünk. egy 210 négyzetméteres épület, benne öltözők, vizes blokkok, klubhelyiség és iroda. A beruházás körülbelül 35 millió forintba kerül, ebből közel 13 milliót a kőszegi önkormányzat adott, a többi pénzt szponzoroktól, támogatóktól szedtük össze. Szeptember 21-én tervezzük az ünnepélyes átadót, megnyitót – zárta végül szavait Koltay Árpád.


A 2013-as OB I-es bajnokcsapat tagjai: Jarc Rok (szlovák), Hirn Stefan (osztrák), Sardu Dániel, Enyedi János, Úr Csaba, Lipták János, Maitz Pál, Devecseri Olivér, Kovács Marcell, Uzonyi Péter, Tóth Szilárd játékosok, Koltay Árpád csapatvezető. Hirn Stefan és Tóth Szilárd nem lépett pályára bajnokin, de a felkészülésből kivették a részüket, sérülés, hiányzás esetén pedig beugrottak volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!