Sport

2012.12.04. 15:02

A VSA Kalocsán, a HVSE-SZoESE Dabroncon nyert

Vas megye - Magabiztos győzelmekkel tért haza idegenből a Vasi Sport Akadémia és a HVSE-SZoESE NB II-es női röplabdacsapata az alapszakasz 8. fordulójában.

Horváth Erika

Kalocsai SE-Vasi Sport Akadémia 0:3 (-12, -18, -14)

Kalocsa, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette:  Péterfy, Baracsi.

VSA: NÉMETH, TAKÁCS, MIKOS, Simon, KISS, Gőczi. Csere: Sipos (liberó), Varga. Edző: Mucsi Péter.

A vasiak jó nyitásai rendre nehéz feladat elé állították a hazaiakat. Németh Judit jól szolgálta ki társait, főként Kiss Brigitta pontjaival hozta nyerte könnyedén az első játszmát a VSA (12-25). Takács szerváival hétpontos előnnyel indítottak a vasiak. A Kalocsa mindent megtett a felzárkózásért, de nem tudta beérni a gyors támadásokkal operáló ellenfelét (18-25). A folytatásban is az akadémisták uralták a mérkőzést, elsősorban erős nyitásaikkal zilálták szét riválisuk sorait (14-25). Junior:  0:3 (-19, -15, -15).

Takács Doroti szervái jó alapot adtak a VSA sikeréhez. Fotó:  Unger Tamás

Dabronc-Haladás VSE-SZoESE 0:3 (-17, -21, -24)

Dabronc, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Szabó, Barabás.

HVSE-SZoESE: KORONCZAI, Szalontai P., Tóth, Szalontai E., Erdősi, WERKMAN.  Csere: HORVÁTH M. (liberó), Lukács, Simon, Wágner. Edző:  Bodzer Attila.

Az első szettben 7-8-ig kiegyenlített volt a játék. Innen elhúztak az esélyesebb szombathelyiek és magabiztosan nyertek (17-25). A második játékrész elején a Dabronc ragadta magához a kezdeményezést. Csak hatalmas küzdelemben - elsősorban Werkman Viktória jó sáncaival és ütéseivel - sikerült felzárkózni, aztán fordítani (21-25). A harmadik játszmát is a hazaiak kezdték jobban, lendületük egészen 20-16-ig tartott. Onnan viszont a Koronczai Lilla által jól mozgatott egyetemisták kiegyenlítettek, és a szoros végjátékban maguk felé billentették a mérleg nyelvét (24-26).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!