Sport

2013.11.13. 10:20

Artner Tamás: ez volt eddig a csúcs

A Haladás vezetőedzője, Artner Tamás szerint bejött az a húzás, hogy az Fradi-meccs előtt levették játékosaik válláról a terhet, tréner úgy érti, hogy az eddigi edzősködésének csúcsa volt a vasárnap esti 3-0-s diadal.

Pum András

- Tudtuk mire számíthatunk az FTC-től, tisztában voltunk a hiányosságaikkal, amelyeket játékosaim maximálisan kihasználtak. Azt persze nem gondoltuk, hogy ilyen magabiztosan nyerünk - jelezte Artner Tamás a www.haladas.hu oldalon. - Az első félidőben nagyon gyorsan mentünk át labdaszerzésből támadásba,ezt a Fradi képtelen volt lereagálni. A hazaiak rendezetlen védelmére lendületből rá tudtuk vezetni a labdát. Két szép gólt szereztünk, és nagyon labdabiztosan játszottunk. Úgy érzem, jó húzás volt Ugrai Rolandot a kezdőbe állítani, hiszen így Nagy Gábort középre vezényeltük. A három belső középpályás mellett Halmosi Péter és Ugrai is remekül futballozott, gyorsaságuknak sokat köszönhettünk.

Ami Gabit illeti, óriási értéke a csapatnak, ez akkor látszik igazán, amikor nem játszik. Rengeteget fut és sok labdát szerez, ugyanakkor megértettük vele, nem kell mindenhol ott lennie. Így aztán jobban beosztja erejét, így fittebben is futballozik, marad energiája a kapu elé érni, korábban gólt szerzett, és rendre gólpasszokat ad. Visszatérve a meccsre: tudtuk, hogy Ricardo Moniz a szünetben behozza Diallot, Böde pedig mögötte játszik majd tovább.

A hazaiak feljebb tolták védekezésüket, mi viszont a középpályán létszámfölénybe kerültünk. A mélységi indításaink életveszélyesek voltak, Halmosi Peti találata után nyugodtam meg, ekkor dőlt el a meccs. Ha 2-0 után a Fradi rúg egy gólt, izgalmas véghajrá következett volna. 3-0 után aztán a hazaiak elkezdtek ívelgetni, ám a beadásokat jól hatástalanították játékosaim. Előzetesen levettük a terhet fiúk válláról, hangsúlyoztuk: itt ők csak nyerhetnek. Ez be is jött. A csapatot feldobta a Puskás Ferenc stadion hangulata, ahol egy nemes ellenfél ellen meccseltünk. Valmennyi futballistámmal maximálisan elégedett voltam.

- A vasárnapi siker Önnél a többi mellé kerül a polcra, vagy külön helyet kap?

- Ezzel nem lesz probléma, a fiúk ahogy eddig is, ezután is szerényen, becsülettel teszik majd a dolgukat. Azt viszont sajnálom, hogy két hét szünet következik a bajnokságban, lendületben volt a csapat. Bízom benne, a pihenő nem töri meg a csapatot, a válogatottaknál készülők egészségesen és sikerélménnyel a tarsolyukban térnek vissza. Igyekszünk maximálisan kihasználni ezt az időt, játszunk két Ligakupa-meccset is. Amenyiben száraz, csapadékmentes időnk lesz, nem lehet gond az edzésmunkával, ellenkező esetben viszont nehezen tudjuk megoldani a tréningeket. Persze ahogy eddig is, ezután is megoldjuk. Egyébként remek dolog a stadionrekonstrukció, de előtte még jó lenne a Kondics utcai pályát is rendbetenni, hiszen addig is edzenünk kell valahol.

- Mit szól a Magyar Kupa-sorsoláshoz?

- Egész héten azon imádkoztunk, hogy közeli ellenfelet kapjunk. Nem jött be...A legmesszebb lévő város csapatát kaptuk, ráadásul a Nyíregyháza vezeti az NB II-t, kimagaslik a másodosztályból. Noha nagyon nehéz dolgunk lesz, tisztességesen felkészülünk, tovább akarunk jutni.

A Nemzeti Sport keddi számában az egykori kiváló Vasas-csatár, a 36-szoros válogatott, ezüstcipős Várady Béla értékelte a Haladást.

- Ragyogóan játszott a Haladás a Ferencváros ellen. Na, ez igazi futball volt, közönségszórakoztató produkció. Bevallom, nem gondoltam, hogy ilyen magabiztosan győz Budapesten a Hali, de ez egyben azt is jelenti, hogy a Fradi még mindig nem kész csapat. A szombathelyi csapat minden dicséretet megérdemel, és nemcsak a győzelem miatt, hanem azért is, mert Artner Tamás bátran hagyja érvényesülni a fiatalokat, a sajátnevelésű gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!