Sport

2015.11.02. 15:26

Az orvos döntött - Bárdosi gyorsan befejezte a vb-t

Szerencsétlen körülmények között, már az első körben búcsúzni kényszerült a WAKO kick-box világbajnokság küzdelmeitől Bárdosi Sándor.

Tóth Gábor

A Perfect Change-Metex05 Controll SE 19 esztendős sportolója, Bárdosi Sándor a -79 kilós súlycsoportban, kick-light szabályrendszerben nevezett a világbajnokságra. De rögtön a vb első napján egy téves és elhamarkodott orvosi döntés miatt kénytelen volt búcsúzni a versenytől. A 32-es tábláról egy kirgiz ellenféllel mérkőzött be. Két meneten keresztül egyértelműen a szombathelyi sportoló vezetett, amikor lábfejsérülést szenvedett, ezért kis pihenőt kért. A vezetőbíró azonban rögtön orvost rendelt a pásthoz, aki hezitálás nélkül leléptette – annak ellenére, hogy Bárdosi készen állt a folytatásra, és mint utóbb kiderült, a sérülés valóban nem indokolta a leléptetést. Vagyis egy félig már megnyert meccset veszített el ilyen furcsa körülmények között.

– Nehéz ilyenkor mit mondanom, hiszen nagyon sok munka előzte meg a vb-t, Sanyi remek formában utazott Belgrádba, és elnézve a mezőnyt, talán éremre is lett volna esélye – bosszankodott Bárdosi edzője, Dancsó Zoltán. – De nem tehetünk semmit, le kell nyelnünk a békát. Versenyzőnk még fiatal, de már járt egy felnőtt Eb-n és egy felnőtt vb-n – egyre több tapasztalatot gyűjt, egyre fejlődik. Bízunk benne, hogy a következő világversenyén már szerencsésebb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!