Sport

2010.11.04. 10:15

Balhé a Csénye-Kenyeri meccsen: szurkolók a pályán, majdnem kinyomták a partjelző szemét

A megyei II. osztály Sárvári-csoportjának legutóbbi fordulójában a Csénye-Kenyeri (2:1) meccs lefújását követően kitört a balhé. A hazaiak szerint az egyik reklamáló vendégjátékos megütötte a partjelzőt és majdnem kinyomta a szemét, míg a vendégek álláspontja alapján a partjelző lökte meg először a focistát.

Pum András

Bár a hétvégi fordulóban Csényén elveszítette veretlenségét a Kenyeri együttese, mégsem emiatt marad emlékezetes a találkozó. A hármas sípszót követően ugyanis tumultuózus jelenetek játszódtak le a pályán - a hazaiak megütött partjezőről, a vendégek lökdösődő asszisztensről beszélnek.

- A 93. percben belőttük a jogos büntetőt, ezt követően a bíró le is fújta a meccset - jelezte Géczi Tamás, a Csénye elnöke. - Majd egyik pillanatról a másikra szinte az összes kenyeri szurkoló, vezető és játékos elözönlötte a pályát, letámadták a játékvezetőt és az egyik partjelzőt. Ha jól számoltam, lehettek vagy harmincan. Miután vilámgyorsan történt minden, így rendezőink csak az események - és a nézők - után tudtak futni. Az egyik, éppen eltiltását töltő kenyeri focista eközben megütötte a partjelzőt, egy másik - bár lehet, hogy ugyanaz a játékos volt - szintén nekitámadt az asszisztensnek, és a partjelző védekezésképpen maga elé tartott zászlójával kis híján kinyomta a szemét. A mi törzsszurkolóink is befutottak, igyekeztek szétválasztani a feleket. Polgármesterünk is védte a játékvezetőt, de ahogy lenni szokott, vétlenként ő is kapott. Jómagam is a rendrakással voltam elfoglalva, annyit láttam, hogy hatalmas dulakodás alakul ki - a mieinkkel együtt vagy 50-60 ember volt a pályán - de ekkor már csak verbális adok-kapok ment. Kihívtuk a rendőröket is, de mire kiértek, szerencsére már helyreállt a rend - igyekeztünk ugyanis a vendégszurkolókat különterelni a mi drukkereinktől. A bírói öltözőt is körülvettük, hogy senki se férjen a játékvezetői hármas közelébe. Hogy hibáztunk-e? Szerintem nem. Nyolc-tíz rendező volt a meccsen,akik mindent elkövettek annak érdekében, hogy mihamarabb helyreálljon a rend.

 - Őszintén szólva nem nagyon akarok foglalkozni a témával, nincs értelme felfújni az ügyet - mondta Gyurák Attila, a Kenyeri szakosztályvezetője. - A legnagyobb gondot az jelentette,  hogy kevés rendező volt, ráadásul a megkülönböztető mellényeket csak a szünetben osztották ki. A bírói hármas egyáltalán nem állt feladata magaslatán, a partjelzők egy csomó lest behúztak, aminek 99 százaléka nem is volt az - játékvezető pedig sosem bírálta felül asszisztenseit. A meccs végi büntető ugyan jogos volt, de előtte mint említettem, rengetegszer a kárunkra tévedtek. A lefújás után az egyik kenyeri szurkoló befutott a pályára, és számonkérte a partjelzőtől a meccsen elkövetett baklövéseit. Az asszisztens meglökte a drukkert, aki visszalökött - erre a csényeiek azt hitték, hogy kitört a balhé, és odarohantak. Természetesen ezután a mi játékosaink és szurkolóink is a helyszínen termettek  - igazi tömegjelenet alakult ki, de senki nem ütött meg senkit, csak lökdösődés volt, semmi több. Utólag is gratulálok hazaiaknak győzelméhez mi pedig készülünk a hétvégi, Uraiújfalu elleni rangadóra.

- Tény, sokszor lesre futottak a vendégjátékosok, de miután kollégám vonalban állt, így száz százalékig megbíztam a döntéseiben - mondta Cser Ferenc, a meccs játékvezetője. - Másrészt ugye egy bíró csak a legritkábban bírálja felül a lesállásokat. A meccs 90. percében bemutattam a három perces hosszabbítást, majd három perc múlva befújtam egy tizenegyest a hazaiaknak - ezt vitatták a kenyeri vezetők. Miután lefújtam a meccset,a kenyeri szurkolók és vezetők berohantak és meglehetősen indulatosan kérdőre vontak bennünk.  Szerencsére a rendezők a helyzet magaslatán álltak, így komolyabb incidens nélkül megúsztuk a "párbeszédet". Igaz, Kardos Lajos partjelző kollégámatmmeg akarták ütni, ő azonban védekezésképpen maga elé tartotta zászlóját. Pechére viszont az ütés éppen azt a karját érte amelyiben a zászló volt, és a rúdja a szeme alatt felsértette az arcát. Azt nem láttam, hogy ezen kívül megütötték volna - egyébként ő sem említette, hogy bántották volna. Mindenesetre pár perc után kiszabadultunk a gyűrűből és miután a vendégek ekkor már inkább a csényei nézőkkel és a rendezőkkel voltak elfoglalva, mindenfajta kíséret nélkül besétáltunk az öltözőbe. Hogy ezt követően mi történt még a pályán, azt nem tudom. Az tény, hogy engem senki sem bántott - "csupán" kiabáltak, hangoskodtak a nézők. A jegyzőkönyvbe mindenesetre rögzítettem, hogy a lefújást követően a kenyeri vezetők és szurkolók betódultak a pályára, és többek között a "Mocskos csalók, elcsaltátok a meccset" szidalmakkal illettek bennünk.

Fehér Ferenctől a Sárvári Városi Versenybizottság elnökétől megtudtuk, a keddi fegyelmi ülésen a Kenyeri csapat szigorú figyelmeztetésben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!