Sport

2013.07.04. 15:15

Banga és Horváth győzelme

A négy nemzet szerdai U20-as válogatott viadalán két arany- és egy ezüstérem is fűződik a vasi atléták nevéhez.

Horváth Erika

A cseh-magyar-horvát-szlovén U20 válogatott viadalon öt vasi fiatal is szerepelhetett a magyar csapatban (amelyből jó néhány olyan atléta hiányzott, aki a közelgő junior Európa-bajnokságra készül). A Vas megyei ötösből viszont hárman utaznak majd az Eb-re is. Banga Beatrix (Dobó SE) két számban is lehetőséget kapott.

Kalapácsvetésben 62,09 méterrel - csaknem másfél méteres egyéni csúccsal - megnyerte a versenyt, diszkoszvetésben pedig 41,75-dal a negyedik helyen zárt. És a kalapácsvetés eredménye miatt Banga Beatrix kapta a legjobb magyar lány versenyzőnek járó különdíjat.

 

A Prágában szereplő vasi különítmény (balról): Kívés Bendegúz, Lezsák Balázs edző, Nemes Gergő, Horváth Bálint, Mester László, Banga Beatrix, Kívés István edző (Fotó: Kívés István)



A fiú kalapácsvetők 6 kilós szerrel rendezett versenyében kettős szombathelyi siker született: Horváth Bálint (Dobó SE) 70,03 méterével a legjobbnak bizonyult, míg Mester László (Haladás VSE) 66,37-dal második lett. Mindkét SZoESE-s hosszútávfutó egyéni csúcsot ért el Prágában: 5000 méteren Nemes Gergő 15:55,06 perccel ötödik, Kívés Bendegúz 3000 m akadályon 9:42,54-dal negyedik helyen ért célba.

A magyar lányok a második, a fiúk a harmadik helyen zárták a pontversenyt. Mindkét nemnél a házigazda Csehország csapata bizonyult a legjobbnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!