Sport

2016.07.10. 12:52

BMX: érmes Gueth fivérek

Veszprém - Remekül szerepeltek a körmendi Gueth testvérek a BMX Cross Kupa soros fordulájban, egyben az országos bajnokság futamán.

Tóth Gábor

Veszprém adott otthont a BMX Cross Kupa 7-8. fordulójának - a második nap versenye egyben az országos bajnokság is volt. A vasi színeket a körmendi Gueth testvérek, Zalán és Martin képviselték. A versenykiírás szerint mindkét nap három időmérő/előfutam várt a mezőnyre, a döntőbe a legjobb nyolc jutott.Gueth Zalán a gyerek I. (-8 évesek) korosztályban a szombati időmérőkön az 1., a 2., majd a 3. helyen ért célba. A jó formája a fináléban is kitartott, megnyerte a futamot. Vasárnap az ob-n, egyben a kupa 8. fordulójában az egyik előfutamban bukott, de így is 2., 1. és 5. helyen végzett. A fináléban pedig a 2. helyen ért célba.

Gueth Martin a gyerek II. (9-10 évesek) korcsoportban szombaton az előfutamban 2., 1. majd ismét 2. helyet ért el, a fináléban második lett. Vasárnap kirobbanó formában teljesített a közös ob-kupafutamon: a három időmérőt és a döntőt is megnyerte - így begyűjtötte a 2016-os magyar bajnoki címet.A kupasorozatból még hátra van egy szeptemberi forduló, mindkét ifjú vasi BMX-es az összetett pontverseny éléről várja a zárókört, vagyis jó esélye van a végső győzelemre. A Gueth testvérek a nemzetközi Alpok-Adria Kupában is versenyeznek, még hátra van a sorozatból egy német, egy olasz és két osztrák pálya. A fiúk - a család anyagi helyzetétől függően - megpróbálnak minél több versenyen rajthoz állni. Eddig Ausztriában, Szlovéniában és Magyarországon tették próbára a tudásukat a nemzetközi mezőnyben - Sopronban a dobogóra is felállhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!