Sport

2012.12.03. 17:16

Celldömölkön a magyar asztalitenisz élmezőnye

Celldömölk - Kedden és szerdán rendezik meg a celldömölki városi sportcsarnokban az asztaliteniszezők 2012. évi Top 12 bajnokságát. A három celli éljátékos is asztalhoz áll.

Horváth Erika

Magyarország legjobb asztaliteniszezői közül 12 férfi és 12 női játékos szerepelhet a Top 12 bajnokságon. Lesznek hiányzók; a négy londoni magyar olimpikonból csak Póta Georgina indul, Tóth Krisztina, illetve a férfiaknál Pattantyús Ádám és Zwickl Dániel nem. És a hétvégi, olaszországi bokasérülése miatt nem szurkolhatnak a celliek régi kedvencüknek, a vasi csapatban jó pár szezont lehúzó Lindner Ádámnak sem. De rajtuk kívül asztalhoz áll a celldömölki városi sportcsarnokban a magyar élmezőny. Tagja a Top 12 mezőnyének a CVSE három éljátékosa, Fazekas Péter, Nagy Krisztián, sőt a 17 éves ifi, Szita Márton is. A celliek egy nagyon kimerítő sorozat utolsó állomásához érkeztek. Másfél hét leforgása alatt négy bajnokit és két Szuperliga-meccset tudtak le. Vajon maradt-e még elég szufla a kétnapos egyéni erőpróbához?

- Nekem a meccsek közötti egy-egy nap pihenő elég volt, most is frissnek érzem magam, de a vasárnapi, Szeged elleni bajnokin a társaimon látszott némi fáradtság - mondta Fazekas Péter. Jó döntésnek tartom, hogy most nem mind az öt, hanem csak három csoportmeccset kell lejátszani az első napon, ez is jól jöhet. A papírforma alapján Krisztiánnak és nekem is illene az elődöntőbe jutnunk, Marcitól ez bravúr lenne.

Az erőltetett menet idei utolsó állomása következik Fazekas Péter számára is. Fotó: Szendi Péter

A Top 12 mezőnye. Nők. A-csoport: Kertai Rita, Póta Georgina, Szvitacs Alexa, Matastik Eszter, Nagyváradi Mercédesz, Ambrus Krisztina. B-csoport:  Lovas Petra, Madarász Dóra, Braun Éva, Hepke Johanna, Varga Tímea, Tóth Kata. Férfiak, A-csoport: Szudi Ádám, Varga Zoltán, Nagy Krisztián, Kosiba Dániel, Szita Márton, Magyar László. B-csoport:  Fazekas Péter, Lakatos Tamás, Vitsek Iván, Móricz Máté, Simon Ferenc, Muskó Péter.

A csoportmérkőzések kedden  14 órától (nők), illetve 14.45-től (férfiak) kezdődnek. Szerdán délelőtt (10.00 és 10.45) fejezik be a csoportküzdelmeket, az 12. helyezettek jutnak a 16 órakor kezdődő elődöntőkbe. A Top 12 fináléi szerdán 17 órakor rajtolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!