Sport

2013.12.10. 13:00

Darmos-ezüst

Mérsékelt vasi eredményekkel zárult a férfi országos ökölvívó-bajnokság. Igaz, a HVSE versenyzője, Darmos József azért ezüstéremmel tért haza.

Tóth Gábor

A négynapos győri ob-n 38 egyesület 106 bunyósa lépett ringbe. A mezőnyben ott voltak a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület és a Haladás VSE sportolói.

A kőszegi versenyzők, Krajczár Tamás 69 kg), Tóth József (69 kg) és Döbrösi Ádám (+91) az első körben búcsúztak a küzdelmektől.

– Kétségtelen, hogy rossz volt a sorolásunk, erős ellenfelekkel nyitottunk, a papírformát nem tudtuk felborítani, igaz, a riválisok dolgát azért megnehezítettük. Ettől függetlenül a két rutinos bunyósomtól, Tóth Józseftől és Döbrösi Ádámtól többet vártam, a kezdő Krajczár Tamás viszont minden dicséretet megérdemel – értékelt a Fitt Box trénere, Varsányi Áron.

A +91 kilósok döntőjében jobbról Darmos József, balról Szellő Imre. Fotó: Haladás VSE

A Haladás VSE öt versenyzővel nevezett. Fazekas Péter (69 kg) és Herbst Ádám (81 kg) az első körben búcsúzott. Nagy László (+91 kg) és Hrabovszky Zoltán (+91 kg) nyert egy meccset, számukra a második találkozó jelentette a végállomást. A közel egy év kihagyás után visszatérő Darmos József (91 kg) viszont meglepte a mezőnyt, egészen a döntőig menetelt, végül ezüstéremmel zárt. Az első nap nem kellett ringbe lépnie, másnap egy menet elég volt a győzelméhez, majd a második meccsen nagy csatában, ám remekül bokszolva, biztosan nyert. A fináléban viszont a sokszoros magyar bajnok, olimpiai ötödik helyezett Szellő Imre 3-0-ra legyőzte.

– Jobb eredményekben bíztam, de nagyon erős, népes volt a mezőny, úgyhogy nem lehetek elégedetlen – fogalmazott Zámbó József, a HVSE edzője. – Szerencsénk sem volt, hiszen Hrabovszky Zoltánnak például kiújult az orrsérülése, ezért a második meccsét fel kellett adnunk – pedig vezetett. Darmos József nagy formában teljesített az ob-n, a finálé az egész torna egyik legszínvonalasabb meccse volt, és nálam – elfogultság nélkül mondom – kiérdemelte az aranyérmet. Sajnálom, hogy a bírók nem így látták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!