Sport

2014.02.04. 18:20

A Haladás 1-1-gyel búcsúzott Antalyától

Utolsó törökországi edzőmérkőzésén a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a cseh elsőosztály 8. helyén álló Slovackóval.

Pum András

Szombathelyi Haladás– 1.FC Slovacko 1-1 (1-0)
Antalya, 50 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Seiter (osztrák).
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics (Dvorschák, 60.), Fehér, Tóth P. (Zsirai, 60.) – Simon (Jagodics M., 63.), Iszlai (Szakály, 60.) – Radó (Halmai, 65.), Nagy G (Németh M, 60.), Halmosi (Medgyes, 60.) – Ugrai. Edző: Artner Tamás.

A Haladásban a sérült Devecseri Szilárd és Gyurján Bence mellett Predrag Bosnjak sem lépett pályára, a szerb-magyar védőre ezúttal a válogatottnál számított Pintér Attila szövetségi kapitány. Az első percek az ismerkedés jegyében teltek el. A 17. percben egy cseh kontra után Petr tíz méteres lövését Rózsa bravúrral, lábbal hárította. Egy perc múlva egy szép Halmosi-Simon-Schimmer akció végén utóbbi beadásáról centikkel maradt le Radó. Kemény volt a meccs, 20 perc alatt a Haladás két sárga lapot is begyűjtött. A 31. percben Iszlai remek passzal indította Radót, aki a labdaátvéllel tempóelőnybe került védőjével szemben, majd balról, 13 méterről, jobbal a bal sarokba ívelt (1-0). Szépségdíjas találat volt! A 42. percben Ugrai 12 méteres, balról leadott lövését védte Heca.

A Haladás kezdőcsapata a Slovacko ellen. A vasiak utolsó meccsükön 1-1-es döntetlent játszottak (Fotó: Tóth Miklós)

Szünet után az 55. percben egy balról érkező labdát Dosek hét méterről a kapu közepébe vágott (1-1). A 65. percben Szakály szerzett labdát, ám 14 méterről, balról leadott lövését hárította a cseh kapus. Tíz perc múlva Zsirainak kellett önfeláldozóan mentenie a másik kapu előtt. A hajrában aztán már inkább a küzdelem dominált, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben.

A szombathelyiek négy törökországi edzőmeccsük között ezen mozogtak a legfáradtabban, és bár becsülettel küzdöttek, a játék nem volt az igazi.

A zöld-fehérek tehát három vereséggel – Santung Luneng (0-2), Viitorul Constanta (0-1), Slavia Praha (2-3) – és egy döntetlennel – Slovacko (1-1) – zárták a tíznapos antalyai edzőtábort. A szombathelyiek gépe magyar idő szerint ma 15 órakor száll fel Antalyából és 18.05-kor érkezik a bécsi repülőtérre. Nem tart a csapattal Guzmics Richárd, a belső védő korábbi combsérülése rendbejött, így másik három vasi társához hasonlóan csatlakozott a péntekig Belekben készülő magyar válogatotthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!