Sport

2015.01.07. 18:30

Ismét pályán a Haladás VSE futsalcsapata

Megkezdte szerdán a felkészülést a tavaszi szezonra a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. Minden bizonnyal lesz változás a játékoskeretben.

Tóth Gábor

Az már biztos, hogy két fontos játékosáról kénytelen lemondani a zöld-fehér csapat. Gulyás-Kovács Géza családi gyász miatt hazatért Székesfehérvárra. Az igazolása ugyan Szombathelyen maradt, de kevés az esély arra, hogy a tavasszal még pályára lép zöld-fehér mezben. Márkus Gábort sem láthatják a drukkerek a folytatásban. A tíz meccsén tíz gólt szerző játékos Ausztriában tanul és dolgozik, továbbá ugyancsak Ausztriában, a negyedik vonalben nagypályázik. Mindezt nem tudja összeegyeztetni a futsallal, ezért egy időre szünetetleti a kispályás focit.

Márkus Gábor (szemből) és Horváth Péter ünnepel. Előbbi – bár jól teljesített – egy időre felhagy a kispályás futballal (Fotó: Unger Tamás)

Ugyanakkor lehetnek érkezők is. Hegyesi Zsolt, Gorjánácz Márió és Dürgő Péter a bajnoki címre törő, listavezető, négyszeres bajnok Rába ETO fiatal játékosa. A Győr mindhármunkat fél évre kölcsönadná a szombathelyieknek. Szelrelés húzott az idei első edzésen Balikó Tamás, aki a tavalyi szezonban már viselte a HVSE mezét. Akkor a több játéklehetőségért elfogadta az NB II-es ZTE ajánlatát. Elképzelhető, hogy most visszatér a Haladáshoz.

– Erősen meg kell gondolnunk, hogy mi legyen a játékoskeretünkkel – fogalmazta meg gondolatait a Swietelsky-Haladás VSE szakosztályvezetője, Somfalvi Csaba. – Az kétségtelen, hogy a három győri fiú erősítés lenne, de egyáltalán nem biztos, hogy velük hosszabb távon is számolhatunk. Továbbá már az is biztos, hogy bejutunk a felsőházba, vagyis most minden kockázat nélkül beépíthetjük, kipróbálhatjuk a helyi nevelésű, helyi kötődésű fiatalokat. Néhány nap biztosan kell a döntéshez.

Mindenesetre a szombathelyiek sokáig nem gondolkodhatnak a hogyan továbbon, hiszen január 19-én a Vasas vendégeként lép pályára a csapat, január 20-án pedig lezárul az átigazolási időszak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!