Sport

2012.08.16. 11:52

Edzésben a tornászok - A szombathelyi GP-vel kezdődik a szezon

Szombathely - A tornászok hatalmas lendülettel megkezdték a felkészülést az őszi versenyszezonra.

Vas Népe

Három hetes nyári szünet után július 19-én kezdték újra a munkát a Delfin SI SE tornászai napi két edzéssel. A felsőbb évfolyamokban némi átalakításra került sor. Az 1999–2000-ben született versenyzők, Böcker Jessica, Dévai Boglárka, Székely Dóra és Tóth Bianka a nyár elején csatlakoztak a Csillag Tünde és Jelencsics Dorina nevével fémjelzett elit csoporthoz, edzéseiket ezentúl Vizer Erzsébet és Rácz Gábor irányítja. Jó hír, hogy Peresznyák Réka porcátültetéses könyökműtétje jól sikerült. Edzői remélik, hogy hamarosan újra betud majd állni a sorba. Tóth Boglárka és Csillag Tünde teljes terheléssel készül az idei megmérettetésekre. Jelencsics Dorina, aki derékfájdalmakkal küzd, várhatóan szeptember közepén kezdheti el újra a teljes értékű munkát.

Vizer Erzsébet vezetőedző elmondta, hogy a 2012/13-as tanévben az eddigieknél több, nyolc első osztályos kezd el ismerkedni a versenytorna alapjaival. Azt is hozzátette, megváltozik az edzői felállás, ezentúl a tornászokat óvodástól felnőtt korukig nem egy edzőpáros kíséri végig. Hatodik és hetedik osztályban a a legjobbakhoz csatlakoznak a fiatalok. A 2012-es őszi versenyidőszakban az utánpótlás számára országos bajnokságot, a felnőtteknek pedig mesterfokú bajnokságot rendez a szövetség. A versenyek szeptember 28-án a szombathelyi Grand Prix-vel kezdődnek. Az edzők reményei szerint, Csillg Tünde és Jelencsics Dorina is bemutathatja gyakorlatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!