Sport

2015.03.14. 18:20

Idegenbeli győzelemmel nyitotta a középszakaszt a Körmend

A mérkőzésen többször volt előnyben a Körmend, mint a házigazdák, de a negyedek második felében rendre fordítani tudott a Pécs. Lepattanózásban jobb volt a Körmend, ugyanakkor több labdát adtak el a vendégek, amiből élni tudtak Csirke Ferenc tanítványai. A végjátékot aztán jobban bírták a vezetőedzőjüket nélkülöző piros-feketék, és Hencsey Tamás irányításával otthonában győzték le a Pécset.

Németh Zsolt

Pécsi VSK PannonPower– Egis Körmend 83–85 (24–25, 21–17, 20–23, 18–20)
Pécs, Vezette: Cziffra, Török, Jakab
PÉCS: Nelson 12, Pahlmblad 7, Bíró 4, BUDIMIR 25/3, HORTI 14
Csere: Harazin 6, HALÁSZ 15/3, Sztojanovics-
Vezetőedző: Csirke Ferenc
KÖRMEND: WALKER 17/3, SEALS 13/9, Latinovics 10/6, Tóth 8/6, RICHARDS 17/6
Csere: FERENCZ 7/3, Popadics 9/3, Török 4
Vezetőedző: Hencsey Tamás
Az eredmény alakulása. 5. p.: 7-12. 7. p.: 13-12. 12. p.: 24-29. 16. p.: 33-34. 24. p.: 47-53. 26. p.: 55-53. 32. p.: 66-72. 35. p.: 77-75.

A Körmendnél tudni lehetett, hogy Farkas Attila bokasérülés miatt nem lehet ott a találkozón, aztán a meccsnapon kiderült, hogy a vezetőedző, Déri Csaba sem tarthatott csapatával, lázas betegen feküdt otthon.

Nelson kettesére Seals triplával válaszolt, majd betalált Walker és Latinovics is. Aztán kevésbé jó dolgok következtek, mert egy hazai kosár után Richards kapott faultot, a labda földhöz vágásáért pedig egy technikait. Ennek ellenére tartotta előnyét a Körmend, egésze a 7. percig, amikor Budimir ziccerével már eggyel a Pécs vezetett, Hencsey Tamás kért időt.

Beállt Ferencz és Popadics, mégis Walker két kosara hozta vissza a vezetést, ami egy pont volt 10 perc után. Megint Walker pontjaival ment el öttel a Körmend, de nem csak ezért kért időt Csirke Ferenc, hanem azért is, mert Ferenczék sorra szedték a támadólepattanókat. Tartotta előnyét a vendégcsapat, de ellépni nem tudott, mert több labdát is eladott. Ráadásul sorra maradtak ki a távoli dobások, egy pontra zárkózott a Pécs. Tóth Norbert végre jól célzott távolról, jött a hazai időkérés. Sikerrel, mert gyorsan egyenlített, sőt Halász kosarával már vezetett is a Pécs. Rendre úgy kényszerítette hibára ellenfelét a hazai csapat, hogy a negyedben több mint kilenc percen át egyetlen személyi hibát sem vétett. A szünetben nyolc eladott labdánál tartott a Körmend, három ponttal előrébb volt a vendéglátó.

Összekapta magát az MTE, 2-11-es rohanása után megint hazai kupaktanácsra volt szükség, 47-53-nál. Két perc alatt újra egyenlő állt a táblán, majd Bíró talált be. A fordítás Hencsey Tamást kényszerítette időkérésre. Ez is bejött, két duplával ismét vezetett a Körmend. Budimir lépett elő a sorból, kétszer is faulttal együtt szerzett kosarat és átlépte a húszpontos határt. A negyed végi dobópárbaj vége az lett, hogy 65-65-ről jött az utolsó tíz perc. Megint jobban kezdett a Körmend, hattal el is lépett. Az előny szinte menetrendszerűen fogyni kezdett. Jól jött Popadics hármasa, de a 13. eladott labda kevésbé. Budimir egy pontra szűkítette a különbséget. Aztán Halász hármasa után megint előrébb volt a Pécs, jött az újabb időkérés. Kapkodott a Körmend, a 37. percben öt pont volt a hátrány. Richard kettese és Seals hármasa egyenlítést ért, két perc volt hátra. Ekkor Budimir talált be, Richards büntetőkből egyenlített. Nelson csak egy büntetőt értékesített, Ferencz támadólepattanóból szerzett két pontot és 13 másodperccel a vége előtt eggyel vezetett a Körmend. Ekkor a meccs legjobbja, Budimir hibázott, a Körmendé lett a lepattanó. A hazaiak kétségbeesetten faultoltak, Richards dobhatott két büntetőt. A második ugyan kimaradt, de ezzel eltelt a hátralévő másfél másodperc, négy meccs után nyert a Pécs ellen a Körmend.

Hencsey Tamás: – Nagyon örülök a sikernek, ami valóban a csapat érdeme volt! Jó volt látni, ahogy a fiúk egymásért küzdenek a pályán, mindig volt olyan játékosunk, aki zűrös helyzetben jó döntést hozott. Voltak ugyan hibáink, de sikerült szigorítanunk a védekezésünkön, amit külön kértem a mérkőzés előtt, és készültünk is rá, talán többet is, mint eddig. Az volt a célunk, hogy 80 pontnál többet ne dobjon a Pécs. Ez teljes mértékben ugyan nem sikerült, de győzni tudtunk idegenben, amivel remélem meg tudjuk gyorsítani vezetőedzőnk felépülését. Köszönjük a minket elkísérő szurkolóink támogatását!

A találkozót 19 órás kezdettel online közvetítettük a vaol.hu portálon:

Nelson kezdte a pontgyártás, amire Seals válaszolt a hárompontos vonal mögül. Ezt követően Walker is távolról talált be, igaz ez csak duplát ért - az irányító a vonalra lépett. (2. perc: 2-5)

Latinovic duplájával nőtt a vasi előny, de Horti pontjait követően Richards reklamált - aki technikait kapott. A megítélt büntetőt Pahlmblad nem hibázta el. Nelson és Richards dobópárbaja után marad a körmendi előny. (4. perc: 7-9)

Richards a hibáját követően magába szállt és azt csinálja, amithez ért. Óriási triplát szórt - elég messziről. Nelson duplával farag a vasi előnyön. Idegesen játszik a hazai csapat. (6. perc: 9-12)

Pahlmblad és Budimir pontjai után Déri mester kért időt. Elfogyott a körmendi előny! Úgy tűnik volt foganatja. Walker előbb triplát, majd duplát jegyez. (8. perc: 15-19)

Nelson és Budimir vezérletével tapad a pécsi együttes. Az utolsó pontokat Popadic szerezte az első negyed végén - 2+1 akciójának végén minimális vasi előnnyel zárul a játékrész. (10. perc: 24-25)

Nagyon jól játszik eddig Walker - az ő tempója nyitja a második negyedet. Majd csak Ő talált be a 12. perc végéig, amikor Csirke mester időt kért. (12. perc: 24-29)

Ferencz bebzonyította, hogy nem felejtett el triplát dobni. Vasi oldalon még Popadic játszik jó formában. Az ellenféltől Nelson tartja partiban a pécsi együttest.
(14. perc: 29-32)

Tartja a 2-3 pontos előnyét a piros-feketék együttese. Nelson és Budimir hiába igyekszik, mindig van valaki, aki vasi oldalon betalál. Török eredményes a palánk alól.
(16. perc: 33-36)

Halász percei következtek: előbb Nelson passzát gyötörte be, majd egyedül verte meg védőjét. Azonban Tóth elsüllyesztett egy hármast a baranyaiak gyűrűjébe. Budimir és Halász tempóját követően időt kér Déri Csaba!

(18. perc: 41-39)

Seals pontjaival zárkózik a Körmend, de Pahlmblad szerezte a félidő utolsó kosarát. A negyed végére elég pontatlanul dobnak a vasiak. (20. perc: 45-42)

Pontszerzők:
PVSK: Budimir 11/3, Halász 10, Nelson 9, Harazin 6, Pahlmblad 5, Horti 4
Körmend: Walker 11/3, Richards 7/3, Seals 6/3, Popadic 6, Török 4, Ferencz 3/3, Tóth N. 3/3, Latinovic 2

Richards triplájával kezdődött a második játékrész, majd fej-fej mellett haladnak acsaatok. Budimir találatára, Ferencz válaszolt a túloldalon.
(22. perc: 47-47)

Sealsnek úgy tűnik jót tett a félidő. A hátvéd büntetőből és a hárompontos vonal mögül is betalál. Nem csoda, hogy Csirke Ferenc időt kér, hogy rendezze a sorokat.
(24. perc: 49-53)

Alapos fejmosást kaptak Budimirék, akik 2 perc alatt megfordították a mérkőzés állását. Pahlmblad duplájával és Horti triplájával minimális előnyre tett szert a PVSK.
(26. perc: 55-53)

Nagy a küzdelem a pályán. Richards és Budimir a palánk közeléből eredményes. Walker és Tóth Norbert távolról. Felváltva vezetnek a csapatok, nem lenne meglepő, ha hosszabbításra kerülne a sor.
(28. perc: 61-60)

Harazin beütötte negyedik hibáját - ez még sokat érhet a végén. A kiélezett küzdelemben Latinovic triplájára még Horti válaszolt -így egálról indulhatnak az utolsó 10 percnek a felek.
(30. perc: 65-65)

Beragad az utolsó negyed elején a hazai együttes. Latinovic kosaraival pár pontos előnyre tesz szert a piros-feketék együttese. Halász és Nelson próbálják befogni a körmendieket.
(32. perc: 68-72)

Popaic tripláját követően nagyon pontatlanul dobnak a vasiak. Budimir és Halász pedig betalálnak, ezzel faragva a vendég előnyt.
(34. perc: 74-75)

Halász ismét megszerezte az előnyt csapata számára. Hiába kért időt a vendégek mestere, képtelenek a körmendiek betalálni a gyűrűbe.
(36. perc: 79-75)

Richards töri meg a hosszú gólcsendet. Szerencsére a Pécs sem dobott fényesen, így Seals "palánkos" triplája azt jelenti, hogy az eredményjelző ismét döntetlen állást mutat. Csirke Ferenc időt kért!
(38. perc: 80-80)

Idegörlő a végjáték. Felváltva dobnak a csapatok, de nagyon pontatlanul. Hol az egyik csapat, hol a másik vezet 1 (!) ponttal. Csirke mester időt kért 13 másodperccel a vége előtt - körmendi előnynél. Budimir mindent eldöntő dobása azonban nem jó, így nagy sikert arattak a Pécs otthonában a vasi piros-feketék.  (40. perc: 83-85)

PVSK - Egis Körmend 83-85 (24-25, 21-17, 20-23, 18-20)
PVSK: Nelson 12, Pahlmblad 7, Bíró 4, Budimir 25/3, Horti 14
csere: Halász 15/3, Harazin 6, Sztojanovic
Körmend: Walker 17/3, Seals 13/9, Latinovic 10/6, Tóth N. 8/6, Richards 17/6
csere: Popadic 9/3, Ferencz 7/3, Török 4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!