NB I-es női kosárlabda

2018.04.10. 20:45

Egy ponttal kaptak ki a szombathelyi kosarasok

Peches, egypontos vereséget szenvedett a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr NB I-es női kosárcsapata.

Pum András

Simon Cintia remekül játszott, 36 pontot szerzett Fotó: SZoESE

Szombathelyi Egyetemi SE-Kiss Lenke KS 79-80 (26-25, 22-24, 16-14, 15-17). – Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 3. forduló, vezette: Benedek, Lovas.

Simon Cintia remekül játszott, 36 pontot szerzett Fotó: SZoESE

SZoESE: SIMON 38/15, SZABÓ-HAKLITS 21/3, Jakubovics 4, Uszkai 9, Molnár 6. Csere: Fekete 1, Horváth L. – , Mezősi -, Balogh -, Horváth B. -. Edző: Szabó László.

Végig szoros, nyílt mérkőzést vívtak a csapatok. Az első félidőben mindkét együttes a támadásra fókuszált, így női meccshez képest rengeteg pont született (48-49). A hazaiaknál Simon és Szabó-Haklits pont-erőssége volt a meghatározó. Szünet után szigorítottak védekezésükön a csapatok, kevesebb kosár született. Hol az egyik, hol a másik gárda vezetett néhány ponttal. Két perccel a vége előtt 74-74-et mutatott az eredményjelző tábla, majd a vasiak 79-74-re elhúztak. Az utolsó percben azonban egy 6-0-s rohammal fordítottak a fővárosiak. Az utolsó támadás a hazaiaké volt, de elhibázták a dobást.

Szabó László: – Egylabdás mérkőzés volt, de nem az utolsó, kimaradt dobásunkon múlott. Sokkal inkább az első félidei védekezésünk miatt kaptunk ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában