Sport

2013.12.05. 18:48

Érmes karatékák - Jó szereplés az ippon shobu ob-n

Remekül szerepeltek az országos karate (ippon shobu) bajnokságon a tápláni és a sárvári sportolók.

Tóth Gábor

Az idén Kecskeméten rendezte meg a Magyar Karate Szakszövetség megbízásából a Magyar JKA Karate Szövetség az egyik legrangosabb hazai erőpróbát, az ippon shobu magyar bajnokságot. Az ob-ra 39 klub 273 versenyzője nevezett. Vas megyéből két egyesület képviseltette magát: a Sárvári Shotokan Karate Egyesület egy, a Tápláni Karate Sportegyesület tíz fővel.

Az országos bajnokságon rendkívül sikeres tápláni, sárvári csapat. Balról Káldy Lívia, Németh Andrásedző, Lovranics Alexandra, Kassai László, Ersing András, Takács Dániel, Berta Dániel, Kassai Gergely,Habda Zsolt, Mesics Bertalan, Németh Róbert edző. A képről hiányzik Somogyi Dávid (Fotó: Tápláni Karate SE)

A sárvári Mesics Bertalan a 13 éveseknél indult formagyakorlatban. Magabiztosan jutott a négyes döntőbe, végül a harmadik helyen végzett. A táplánszentkereszti csapat tagjai közül Somogyi Dávid (9 éves) és Káldy Lívia (13 éves) a kata (formagyakorlat) versenyszámban egyaránt a négyes döntőbe jutott, ott negyedik helyezést ért el. Takács Dániel (9 éves) küzdelemben (kumite) két nyert meccs után jutott a négy közé, bronzérmes lett. Berta Dániel a 14–15 évesek között kumitében a 16 főt felvonultató mezőnyben a döntőbe verekedte magát, ott azonban nem sikerült a bravúr, és a dobogó második fokára állhatott fel. Kadet korcsoportban Kassai László a népes mezőnyben sorra hozta a meccseit és egészen a döntőig jutott. Ott egy budapesti versenyzőtől nagy csatában csupán egy wazarival kapott ki, ezüstérmes lett. A lányoknál Lovranics Alexandra a junioroknál és a felnőtteknél is indult, mindkét korcsoportban harmadikként zárt. Férfi junior korcsoportban Habda Zsolt címvédőként magabiztosan jutott a döntőbe, ahol nagy csata és hosszabbítás után aranyérmes lett. A népes felnőtt mezőnyben Kassai Gergely három nyert meccs után játszhatott döntőt, és ott is győzött. Németh András edző tanítványai összességében két arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza, továbbá két negyedik helyezést értek el. Ersing András pedig mint legfiatalabb nevező különdíjat vehetett át a verseny szervezőitől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!