Sport

2006.07.24. 02:27

Félidejéhez ért a sakkfesztivál

Szombathely (gz) - Fél-idejéhez ért a 6. Szombathelyi Nyár nemzetközi sakkfesztivál. Az eltelt öt fordulóban eddig többnyire a papírforma érvényesült, bombameglepetés még nem akadt.

Mórocz Zsolt

Az első fordulóban ha nehézségek árán is, de valamennyi esélyes begyűjtötte a teljes pontot a HVSE munkacsarnokában 58 résztvevővel rajtoló 6. Szombathelyi Nyár nemzetközi sakkfesztiválon. A másodikban aztán már akadt kisebb meglepetés Békefi és Csonka erejéből is csak ikszre futotta esélytelenebb ellenfelével szemben. A harmadikban, a szombat délelőtti játéknapon a mostani első számú kiemelt, Bokros Albert legyőzte a tavalyi bajnokot, Bérczes Csabát. A délutáni összecsapásokon Fortuna a második helyen rangsorolt Kovács Gábor mellé szegődött. Csapattársa, Magyar András ugyancsak szorongatta, ám sikerült a maga javára fordítania a gyaloghátrányos végjátékot. A két slágermeccs - Kiss A.-Bokros, Németh- Mészáros - egyaránt döntetlennel zárult. A tegnap délutáni, ötödik fordulóban az élen állók Bokros-Németh, Mészáros-Kovács, Pataki-Kiss A., Bérczes-Takács G., Radnai-Békefi, Csonka-Remete E. párosításban ültek asztalhoz. Bokros, Pataki és Radnai ikszelt, Bérczes, Csonka és Kovács viszont begyűjtötte a teljes pontot, ennek köszönhetően utóbbi át is vette a vezetést. Az élmezőny állása Kovács G. 4,5 pont, Bokros, Kiss A., Németh M., Csonka, Bérczes 4-4.

Ma két forduló is vár a mezőnyre a hatodik fordulót 9, a hetediket 15 órakor rendezik meg.

Ma két forduló is vár a mezőnyre a hatodik fordulót 9, a hetediket 15 órakor rendezik meg.

Ma két forduló is vár a mezőnyre a hatodik fordulót 9, a hetediket 15 órakor rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!