Sport

2010.06.03. 09:17

Foci Vb: Nelson Mandela is ott lesz a megnyitón - svéd tévéket kapnak a dél-afrikai rabok

Nelson Mandela is részt vesz a jövő pénteken kezdődő labdarúgó-világbajnokság megnyitó ünnepségén. Új tévéken nézhetik a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit egy johannesburgi börtön lakói.

MTI

A dél-afrikai nemzeti rádió (SAFM) Makhenkezi Stofile sportminiszterre hivatkozva jelentette be, hogy az ország első színes bőrű elnöke ott lesz a johannesburgi Futballváros (Soccer City) stadionban, ahol a hazai válogatott Mexikóval játssza a nyitómérkőzést. 

A 91 éves, Nobel-békedíjas Mandela sokat lobbizott azért, hogy Dél-Afrika elnyerje a rendezés jogát, s első afrikai országként adhasson otthont a futball-vb-nek.

A johannesburgi rabok pedig egy svéd telekommunikációs vállalat helyi képviseletének jóvoltából kaptak szerdán nagyképernyős készülékeket.
"A sport abban is segít, hogy megtanítsa az embereket a szabályok betartására" - hangsúlyozta az átadáson Hlengiwe Mkhize, a büntetés-végrehajtást is felügyelő miniszter helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!