kézilabda

2019.08.23. 21:32

Fontos, harcos SZKKA-diadal

Szombathely Utolsó felkészülési mérkőzésén a vendég Dunaújvárost győzte le a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

A gólerős légiós, Ivana Mitrovic és a vezetőedző, Marosán György egyeztet Fotó: Unger Tamás

Az SZKKA éppen a Dunaújváros ellen kezdte a felkészülési mérkőzések sorozatát – akkor 24-25-re kapott ki idegenben.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 28-27 (16-15). – Szombathely, 350 néző, egyetemi csarnok, felkészülési női kézilabda-mérkőzés, vezette: Cseszregi, Sipos.

SZKKA: Sipeki – Bandelier 1, Mitrovic 8, Virág 2,

Jovetic 5, Gorilska 4, Csire 2. Csere: Gadányi (kapus) Mayer M., Pődör R. 1, Mayer Sz. 4, Varga N., Szendrei, Horváth P. 1. Edző: Marosán György.

Harcos, küzdelmes mérkőzést vívtak a felek sok ütközéssel, futással – mindkét oldalon csúszott hiba is azért a játékba. A találkozó nagy részében a szombathelyiek irányítottak, rendre náluk volt a néhány-

gólos előny. De a Dunaújváros jól harcolt, tapadt ellenfelére, így izgalmas, kiélezett hajrát láthattak a szurkolók. Végül összességében a motivált SZKKA megérdemelten csikarta ki a győzelmet – ami roppant értékes, ugyanis egy rutinos, stabil, válogatottakat felvonultató NB I-es csapatot sikerült legyűrni.

A gólerős légiós, Ivana Mitrovic és a vezetőedző, Marosán György
egyeztet Fotó: Unger Tamás

Több edzőmérkőzést már nem játszik a szombathelyi alakulat, ugyanis pénteken 18 órakor megkezdi a 2019/2020-as NB I-es női kézilabda-bajnokságot: az újonc Kisvárda vendégeként lép pályára.

– Elégedett vagyok az eredménnyel, a hozzáállásunkkal, a győzni akarásunkkal – fogalmazott Marosán György vezetőedző. – A védekezésünk a meccs nagy részében egészen jól működött, támadásban viszont a vártnál többet hibáztunk. Ebbe a meccsbe már úgy mentünk bele, mintha bajnokit vívtunk volna – olyan taktikát követtünk, úgy meccseltünk. Értékes, önbizalomnövelő győzelmet arattunk egy komoly erőt képviselő rivális ellen. Erre a találkozóra lehet építeni, de még sok munka kell, hogy tökéletes állapotba kerüljünk.TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában