Sport

2010.06.07. 09:38

Futballsztárok fekete hétvégéje: Drogba könyéktörése, Robben combsérülése

A pénteken kezdődő dél-afrikai világbajnokságra készülő labdarúgó-válogatottak egy része fekete hétvégét zárt, mivel kulcsjátékosaikat vesztették el sérülések következtében.

MTI

A legnagyobb veszteség az elefántcsontpartiakat érte, ugyanis Didier Drogba pénteken, a Japán ellen 2-0-ra megnyert barátságos találkozón egy ütközés után ráesett a jobb kezére és eltört a könyöke. A Chelsea 32 éves támadóját, aki ebben a szezonban 29 gólt szerzett a Premier League-ben, szombaton megműtötték, de egyelőre erősen kérdéses, hogy pályára léphet-e a tornán.

Az viszont már eldőlt, hogy az angolok biztosan nem számíthatnak a Rio Ferdinandra. A Manchester United védője szintén pénteken edzés közben sérült meg, amikor becsúszva próbálta szerelni Emile Heskeyt, de rosszul érkezett talajra. A szigetországiak ezzel nemcsak a védelem oszlopát veszítették el, hanem egyben a csapatkapitányukat is. Helyére Fabio Capello szövetségi kapitány a Tottenham Hotspur hátvédjét Michael Dawsont hívta be keretébe.

A hollandok szintén vezéráldozattal zárták szombaton a magyarok ellen 6-1-re megnyert utolsó felkészülési mérkőzésüket, ugyanis Arjen Robben egy furcsa, a Bert van Marwijk szakvezető által természetellenesnek nevezett mozdulat következtében combsérülést szenvedett. A Bajnokok Ligája-döntős Bayern München egész idényben bombaformában futballozó szélsője, aki Fülöp Márton hálójába is kétszer talált be, a meccset követően nem is tartott társaival Dél-Afrikába, hanem egy amszterdami kórházban esett át vizsgálatokon, s azok eredményei alapján hétfőn dől el, hogy részt vehet-e a tornán.

Mikel John Obi, Nigéria középpályása biztosan hiányozni fog a vb-ről. Az angol bajnok Chelsea 23 éves játékosának a lába sérült meg edzés közben. A peches futballista nemrég épült fel térdsérüléséből, s a már a vb helyszínén tartott mostani volt - azaz csak lehetett volna - az első teljes értékű tréningje gyógyulása óta. Obi előtt a Chelsea három másik válogatott játékosa is hasonlóképpen balszerencsésnek bizonyult: különböző sérülések miatt a német Michael Ballack és a ghánai Michael Essien biztosan, míg az elefántcsontparti Didier Drogba valószínűsíthetően nem játszhat a világbajnokságon.

A címvédő olaszokat sem kíméli a sors. Mauro Camoranesi elhúzódó sérülése miatt Marcello Lippi szövetségi kapitány már korábban kijelentette, hogy mindenképpen 24 játékossal utazik a torna helyszínére, s csak az utolsó pillanatban, azaz a Squadra Azzurra első meccse előtt 24 órával dönti elhogy a pluszembert, Andrea Cossút benevezi-e. Most viszont már nemcsak Camoranesi állapotától, hanem Andrea Pirlóétól is függ Cossu esetleges bevetése, ugyanis az AC Milan középpályásának bal vádlija fájdult meg a mexikóiakkal szemben 2-1-re elvesztett csütörtöki felkészülési mérkőzésen, emiatt pénteken elhagyta a nemzeti együttes sestrieres-i, magaslati edzőtáborát. Az orvosok szerint az egészen biztos, hogy Pirlo jövő hétfőn az olaszok első, Paraguay elleni meccsén nem lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!