Sport

2013.12.07. 19:54

Ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a Körmend

Zsarko Rakocsevics elképesztő egyéni teljesítményével nem csak meccset, de kuparészvételt is nyert a piros-fekete csapat. A montenegrói center 34 pontja mellett szerzett 11 lepattanót, kiosztott 8 blokkot és elcsent öt labdát az ellenféltől. Ráadásul kiharcolt hét személyi hibát és háromszor a tásaival is kosarat dobatott. Ez volt a hazai siker fő záloga.

Németh Zsolt

Körmend, 1400 néző V: Cziffra, Frányó, Gorka

KÖRMEND: Moore 11, El-Amin 14/6, Ferencz, Török 7/3, RAKOCSEVICS 34

Csere: Grebenár, Kutasi 2, Fodor, Sömenek 3/3, KUSNYER 17/15

Vezetőedző: Hencsey Tamás

NYKK: DOYNE 18/3, Polyák 2, EDWARDS 18, HALL 24/3, Poscic 16

Csere: Varga, Jakab 2, Cseh

Vezetőedző: Horváth Imre

Az eredmény alakulása. 7. p.: 14-12. 9. p.: 17-21. 13. p.: 31-27. 17. p.: 34-37. 24. p.: 45-47. 29. p.: 65-55. 32. p.: 76-63. 36. p.: 82-70

Csak Rakocsevics, mondhatták a hazai. A montenegrói center több mint hat percen át volt a Körmend egyedüli pontszerzője. 10-10-ig ő tartotta a csapatát. El-Amin és Moore első kosara után vezetett a hazai csapat, de Doyne triplájával a negyed vége felé ismét a Nyíregyháza volt előrébb, négy ponttal. Rakocsevics tíz perc alatt 15 pontot tett a közösbe. Két pontos hátrányból vágott a második tíz percnek a Körmend. Ez a játékrész is hullámvasutazást hozott. A 14. percben a frissen beállt Sömenek dobta a már szokásosnak mondható beköszönő tripláját, néggyel vezetett is a piros-fekete gárda, de a másik oldalon elkezdték erőltetni Poscic palánk alatti játékát, nem is eredménytelenül. Három perc alatt megfordult az állás, újra a vendégek voltak előrébb, és a nagyszünetre meg is tartották a két pontos előnyüket.

A második félidőben megint Rakocsevics igyekezett versenyben tartani a Körmendet. 55-55-nél egy gól jó plusz egyes akcióval elérte a harminc pontot, majd Moore dobott ziccert, Horváth Imre kért időt az öt pontos hátrány miatt. Hiába, mert Rakocsevics blokkja után Moore másolta le előző kosarát, majd Kusnyer vágott hármast, tíz volt közte. Hall és Doyne igyekezett faragni a hátrányból, de az utolsó negyedben Kusnyer kapta el nagyon a fonalat. A 32. percben már az ötödik tripláját vágta be, majd egy ziccerrel is megfejelte, ismét vendég időkérés jött, mint ahogy a 36. percben is, mert újabb szerzett labdából dobott ziccert és vezetett 12 ponttal a Körmend. A hazai szurkolók egyre hangosabban jelezték a játékvezetők felé, hogy a negyed hetedik percéig lehetett volna néhány személyi hibát ítélni a vendégek ellen, de az valahogy nem történt meg. Pedig lehetett volna rá ok. A végén már csak arra ügyeltek a hazaiak, hogy tartsák tíz pont körüli előnyüket. Hall kettesével még tízen belülre lépett a Nyíregyháza, de a Körmend megnyerte a küzdelmes, ugyanakkor fontos mérkőzést. Ezzel a sikerrel a piros-feketék megszerezték a jogot arra, hogy ott legyenek a megújult rendszerű Magyar Kupa nyolcas döntőjében.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Örülök a sikernek, de azt láttam, hogy az elején úg mentünk fel, hogy ez a meccs már zsebben van. Ezáltal az első félidőnk ritmustalan volt. Nagyon sok lepattanót, köztük számos támadót szedtek ellenünk, ez óriási probléma volt. Aztán a 3. negyed döntött, amikor jöttek Kusnyer extra külső dobásai. Ez is kellett, de ma Rakocsevics volt az, aki kiemelkedőt nyújtott.

Horváth Imre: – Örülök, hogy az előző időszak mély alvásából felébredtünk. Nyilván nem volt még tökéletes a játékunk, de a jövő szempontjából bíztatónak látom. Van még csiszolni valónk, hiszen a 3. negyed végén Kusnyer távoli dobásai és a mi rövidzárlatunk megpecsételte a sorsunkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!