Sport

2013.07.20. 12:44

Haladás-ZTE: döntetlen a főpróbán

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Haladás 1:1-s döntetlent játszott az NB II-es ZTE-vel. Gyurján Bence pazar találattal egyenlített.

Pum András

Szombathelyi Haladás - ZTE 1:1 (1:1)
Szombathely, felkészülési-mérkőzés, 500 néző, vezette: Kovács G.
Haladás: Rózsa - Schimmer (Jagodics M., 60.), Fehér (Kulcsár, 70.), Devecseri (Tóth P., 46.), Bosnjak – Szakály (Simon Á., 46.), Iszlai (Németh M., 46.) – Gyurján (Rajos, 60.), Nagy G., Halmosi – Ugrai (Andorka, 46.). Edző: Artner Tamás.

A Haladásban a kisebb sérüléssel bajlódó Guzmics Richárd, Kalász Milán és Radó András hiányzott. Egyikük sérülése sem komoly, nagy valószínűséggel mindhárom futballista ott lehet a jövő vasárnapi, Videoton elleni bajnokin.

Az ötödik percben Simonfalvi passzolt a bal oldalon felfutó Frizonihoz, aki 12 méterről a jobb felső sarokba bombázott (0:1). Négy perc múlva Halmosi indította Ugrait, a csatár 14 méteres lövése alig csúszott el a bal sarok mellett. A 17. percben a Schimmertől kapott labdával Gyurján cselezett jobbról befelé, két emberen is átjátszotta magát, majd 11 méterről remek mozdulattal, ballal a jobb felső sarokba nyeste a labdát (1:1). Változatos, jó volt a meccs, a szombathelyiek többet kezdeményeztek, rengeteg akciót vezettek. Fél óra elteltével Ugrai 26 méteres szabadrúgása alig suhant el a jobb sarok mellett. A 37. percben Simonfalvi lőhetett üresen a jobb oldalról, de 11 méterről jócskán a bal felső sarok mellé bombázott. A 45. percben Schimmer jobbról belőtt labdáját Nagy Gábor tíz méterről a kifutó Jahicba lőtte.

A 49. percben Schimmer jobbról adott középre, ám az érkező Andorka öt méterről az égbe bombázott. Az 55. percben Andorka-Halmosi-Andorka akció után utóbbi hét méterről a léc fölé vágta a labdát. Hét perc múlva Németh Márió 13 méterről, kissé jobbról a felső kapufára bombázott. A 68. percben Andorka egyéni akció végén 11 méterről a bal kapufát találta telibe. Szinte egykapuzott a Haladás, jöttek a beadások mindkét oldalról, a ZTE beszorult saját térfelére, ám újabb gól már nem esett.

A Hali játékával nem volt gond, sok szép akció futott a pályán, de remélhetőleg a viszonylag eredménytelen főpróbát jó előadás követ. Bár tegyük hozzá: ezzel az eredménnyel Székesfehérváron is kiegyeznénk...

Jók: Fehér, Bosnjak, Schimmer, Németh M.

- Sokkal jobban és frissebben futballoztunk mint az Ajka ellen, rengeteg helyzetet elhibáztunk. Lőttünk két kapufát, kihagytunk négy ziccert. Szépen felépítettük a támadásainkat, a befejezést leszámítva a játék többi részével elégedett vagyok - értékelt a lefújást követően Artner Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!