Sport

2012.07.03. 19:36

Három gólt rúgott az Odesszának a Haladás

Bécs - Az ukrán első ligás Odesszával játszott edzőmeccset kedden Ausztriában a Haladás NB I-es labdarúgócsapata – a szombathelyiek 3-0-ra nyertek. Távozott a Rohonci útról Sipos Norbert.

Tóth Gábor

Az ellenfél az előző szezont az ukrán első osztály 16 csapatot felvonultató mezőnyében a 9. helyen végzett. A szombathelyiektől kisebb sérülés miatt Guzmics és Devecseri nem játszott. A Haladás remek futballal rukkolt elő, sok helyzetet alakított ki, biztosan nyert. Az első gólnál Radót buktatták a 16- oson belül, a 11-est Andorka válotta gólra. A következő találatnál Nagy Gábor száguldott el a jobb szélen, középre rúgott labdáját Andorka vágta a kapuba. A hajrában Nagy Dániel lépett ki a védők között, és a labdát a kapus fölött átemelve szépségdíjas góllal tett pontot a mérkőzés végére.

– Az első félidő még kiegyenlített játékot hozott, de már akkor is nekünk volt több helyzetünk – értékelt a tréner, Artner Tamás. – A második játékrészben aztán már egyértelműen az ukránok fölé nőttünk, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.

További hír még a Haladás háza tájáról, hogy a Gyirmótra igazolt Oross Márton után újabb labdarúgó távozott a Rohonci útról. Sipos Norbert ugyanis Siófokon folytatja pályafutását – a rutinos szélső és a Haladás napokban közös megegyezéssel szerződést bontott egymással.


Szombathelyi Haladás– FK Csernomorec Odessza 3-0 (0- 0)

Bécs, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Keiser (osztrák). Haladás, I. félidő: Rózsa – Búrány, Jagodics, Korolovszky, Halmosi – Horváth A., Kulcsá – Kalász, Andorka, Ugrai – Kenesei. II. félidő: Rózsa (Mursits, 60.) – Schimmer, Korolovszky, Tóth P., Halmosi (Suakály, 65.) – Rajos, Iszlai – Nagy D., Nagy G., Radó – Andorka. Edző: Artner Tamás. – Gólszerzők: Andorka (11-esből) a 48. és a 60., Nagy D. a 85. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!