Sport

2017.04.04. 13:20

Országos játékos sportvetélkedőn bajnok a Zrínyi iskola

Eger - Nagyszerű vasi sikert hozott a játékos sportvetélkedő diákolimpia jubileumi országos döntője: a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata aranyérmet nyert, a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskoláé pedig ötödik lett.

Horváth Erika

A Magyar Diáksport Szövetség megalakulásának és a diákolimpiai rendszer elindulásának 30. évfordulóján kiemelt esemény volt a legkisebbek, a 6-10 évesek népszerű vetélkedője, a játékos sportverseny diákolimpia országos döntője. Az előcsatározásokba 5166 gyermek kapcsolódott be, az egri fináléban nyolc iskola csapata - összesen 144 kisdiák - szerepelhetett. Így még inkább felértékelődik, hogy Vas megyét két iskola is képviselhette.

A Derkovits Gyula Általános Iskola ötödik helyezett gárdája
Állnak: Laczó Zoltán, Fülöp Levente, Werderics Roland, Varga Botond, Fábián Napsugár, Kovács Viktória, Surugiu Roxána és a testnevelők, Imrei Kata és Török Richárd.
Elöl: Wilhelm Botond, Kleinhappl Dániel, Tóth Dániel, Sodics Tamás, Szabó Boglárka, Balogh Lara, Bősze Olívia, Márovics Cintia, Laczó Lilla, Majtényi Petra   Fotó: Kovács Róbert

Nagyszerű jubileumi ajándék volt a Zrínyi és a Derkovits iskola tanulóitól, felkészítőitől már a döntőbe jutás is. Hiszen annak idején a Szombathelyen már nagyon népszerű Gyere velünk... után városunkból indult diákolimpiai hódító útjára a játékos sportvetélkedő - a Derkovits testnevelő-munkaközösségének ma már nyugdíjas vezetője, Horváth Tihamér volt a kitalálója, atyja a felmenő rendszerű országos versenynek. Őt is köszöntötték az egri jubileumi rendezvényen.

A Zrínyi Ilona Általános Iskola bajnokcsapata
Elöl, balról: Németh Emma, Németh Dia, Bozsodi Eszter, Kiss Jázmin, Borhy Sára, Horváth Luca, Nagy Johanna, Marton Jázmin, Juhász Luca.
Állnak: Derdák Ákos, Károly Korvin, Tóth Erik, Horváth Roland, Durázi Levente,Fekete Iván, Tujfel Ádám, Körmendy Soma, Németh Bence. Mögöttük a felkészítő testnevelők, Vadász Gábor és Gubián Tamás Fotó: Zrínyi iskola

A fantasztikus hangulatú verseny - amelyen a két szombathelyi iskola csapata teljes barátságban kölcsönösen buzdította egymást - kiemelkedően szerepelt a Gubián Tamás és Vadász Gábor vezette Zrínyi. A tíz versenyszámból nyolcban is az élen végeztek a zrínyisek, és nagy fölénnyel nyerték meg a diákolimpiai bajnoki címet - iskolájuk történetében először. Ahogy a testnevelőik mondják, a tudatos és lépésről lépésre megtervezett felkészülés meghozta a titkon várt eredményt. A pótselejtezőről bejutott Derkovits csapatának - felkészítő testnevelők Imrei Kata és Török Richárd - az ötödik helyezést sikerült megszereznie.

Végeredmény:

1. Zrínyi, Szombathely 70 pont,

2. Újlak, Budapest 60,5,

3. Bálint Márton, Budapest 48,5,

4. Chernel, Agárd 42,

5. Derkovits, Szombathely 38,

6. Implom, Gyula 37,

7. Hunyadi, Eger 35,

8. Kertvárosi, Kiskunhalas 29.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!