Sport

2017.03.19. 21:05

Jó kezdés után vereség - Hazai pályán bukott el a SZoESE női kosárlabdacsapata

Szombathely - Fájó vereséggel folytatta az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokságot a Szombathelyi Egyetemi SE.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-Bajai NKK 57-88 (16-23, 14-23, 14-23, 13-19).

- Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Kulcsár, Benedek.

SZoESE: GUSZTAFIK 21/9, Simon C. 6/3, Szabó-Haklits 6/3, USZKAI 12, Feigl 4. Csere: Plózer 4, Rózsa 2, Kovács K. -, Fekete 2. Edző: Szabó László.

Uszkai Dóra (17) ponterősen és hasznosan kosárlabdázott Fotó: Unger Tamás

Az alapszakasz utolsó hazai meccsét annak ellenére is jól kezdte a SZoESE, hogy akadt bőven hiányzója (5. perc: 12-6). Ám a Baja védekezést váltott, és a zónával nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. Nagyon rosszul dobtak - az első félidőben például 12 triplakísérletből csak kettő talált be -, ráadásul a lepattanókat is rendre a vendégek gyűjtötték be, így leindításokból szerezhettek könnyű kosarakat. A SZoESE végig futott az eredmény után, de sokat hibázott - a dobóforma később sem javult. A különbség pedig fokozatosan nőtt. Gusztafik ismét extrát játszott, de csak Uszkai nőtt fel melléje - ez pedig kevésnek bizonyult.

Szabó László: - Nincs akkora különbség a csapatok között, mint azt az eredmény sejteti. Ám minden csapat annyit játszik, amennyit ellenfele megenged neki - mi pedig sajnos engedtük, hogy a Baja azt játssza, amiben a legjobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!