Sport

2014.02.19. 13:05

Kétszer is győzött az Alsószölnök csapata

Vas megye - A NB I/B-s sakk csapatbajnokságban az Alsószölnök két győzelemmel erősítette meg pozícióját az élmezőnyben. Az NB II-ben tízpontos különbséggel nyert a második helyen álló Sárvár SC.

Horváth Erika

Tapolca Rockwool VSE– Alsószölnöki STE 4,5-7,5

Tapolca, NB I/B-s sakk csapatbajnoki mérkőzés.

A táblázaton ötödik alsószölnökiek két bajnokit is játszottak a hétvégén. Szombaton pótolták a február 2-án, a rossz útviszonyok miatt elmaradt tapolcai mérkőzésüket. Sima vasi győzelem született a tabella negyedik helyén álló csapat ellen még úgy is, hogy néhány parti nem a várakozásnak megfelelően alakult (A szölnökiek csak eggyel kevesebb lejátszott meccsük miatt nem előzik meg riválisukat). Győzött: Horváth I., Kovács B. Buzeti, Makk R., Hittér, Süket. Remizett: Takács B., Zámodics P., Takács K.

Alsószölnöki STE–Tabáni Spartacus 6,5-5,5

Szentgotthárd, NB I/B-s mérkőzés.

Vasárnap nagyon szoros csatát vívott az Alsószölnök a csoport alsó régiójához tartozó Tabán ellen. Igazságos eredmény született. A vasi csapatból – akárcsak Tapolcán – Kovács Borisz aratta a legszebb győzelmet. Még négy forduló van hátra a bajnokságból, az alsószölnökiek dobogós helyért hajtanak. Győzött: Gjuran, Kovács B., Makk N., Takács K. Remizett: Horváth I., Biró, Buzeti, Hittér, Süket.

Az NB I/B-ben ötödik helyen álló alsószölnökiek mindkét mérkőzésén Kovács Borisz szépségdíjas partiban nyert. Fotó: Kiss Teodóra/archív

HÜSI SC–Haladás VSE II. 9-3

Budapest, NB I/B-s mérkőzés.

A csoport utolsó helyén álló Haladás fiataljai a hátsó táblákon nem tudtak sikeresek lenni, így a listavezető hűvösvölgyiek otthonából csak 3 pontot tudtak elhozni. Győzött: Németh D. Remizett: Farkas, Pergel, Tóth T., Pál.

Lövő SE–Sárvári SC 2,5-9,5

Lövő, NB II-es mérkőzés.

Tarolt a sereghajtó otthonában az NB II. Széchenyi-csoportjában második Sárvár. Fortuna is a vasiak kezét fogta, így a 11 eldőlt partiból kilencet ők nyertek. Győzött: dr. Láng, Smidéliusz, Egresi M., Czupor, Katona, Szokolszky, Havasi, Egresi K., Szép. Remizett: Hadrik.

Balatonfüredi SC–Arborétum HSE 9-3

Balatonfüred, NB II-es mérkőzés.

Lényegesen nagyobb játékerőt képviselt a tabella harmadik helyén álló hazai csapat. Győzött: Bodorkós. Remizett: Kiss R., Kiss B. Kiss L., Dömötör.

Z.BakiAgrocentrum–Haladás VSE III. 10,5-1,5

Zalaegerszeg, NB II-es mérkőzés.

Akárcsak az NB I-ben az I. és az NB I/B-ben II., a HVSE III. csapata is az éllovassal játszott. Még a 9 éves sakkozópalántákat is be kellett vetni, hogy teljes legyen a csapat. Remizett: Tomasics, Varga T., Horváth S.

Címkék#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!