Sport

2013.07.09. 08:09

Ki nyeri idén a Király-kupát?

Szombathely - Pénteken a Szombathelyi Haladás, a Diósgyőri VTK, az MVM Paks és a bosnyák FK Slavija Sarajevo részvételével kerül sor a jubileumi, X. Király-kupára.

Pum András

Még  2004-ben indult útjára az azóta is nagy népszerűségnek örvendő sorozat a Király Sportlétesítményben. Az elmúlt kilenc év tornáin tizenhat csapat fordult meg, a házigazda Haladás a Kaposvár és a Diósgyőr kétszer is elhódította a trófeát. A legelső viadalt az akkor még Pápa Termál Balaton FC néven induló Veszprém megyeiek nyerték meg, miután büntetőkkel a döntőben 4-3-ra verték a Győri ETO-t. Ellátogatott a Király-kupára a Paks, a Vasas, a ZTE, a Győr, a Pécs, az Újpest, a Videoton, a román Baia Maire, az orosz Mordovia Szaranszk és a brazil ligaválogatott is. A meghívott vendégek többek között Lothar Matthaus, Mészöly Kálmán, Grosics Gyula, Róth Antal és Egervári Sándor voltak. Idén Illés Béla, a Haladás kisebbségi tulajdonosa, sportigazgatója adja át a díjakat.

2008-ban Róth Antal volt a Király-kupa díszvendége. Fotó: Horváth István

A rendezvényre kilátogatók még kényelmesebb kiszolgálása érdekében tavasszal elkészült a sportkomplexum új fedett lelátója, ahol kétszer 200 néző tudja ülve megtekinteni a meccseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!