Felemás rajt az Eb-n

2019.08.09. 20:49

Legyőzték Koszovót, kikaptak a bolgároktól

A csütörtöki, Koszovó elleni nagy különbségű győzelem után Bulgáriától kikapott a magyar U16-os fiú kosárlabda-válogatott a korosztályos montenegrói B divíziós Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

Sipos Mátyás (5) a Koszovó elleni meccsen Fotó: fiba.basketball

Csütörtökön rajtolt el az U16-os B divíziós Eb, a szombathelyi Váradi Attila irányította magyar együttes az A csoportban Koszovó ellen kezdett – és nagyon-nagyon fölényes győzelmet aratott. Váradi Attila megdicsérte csapatát a fegyelmezett, jó játékért. A válogatott egyetlen vasi tagja, a szombathelyi Sipos Mátyás 18 játékpercet kapott, 9 pontot szerzett és 4 lepattanót is szedett.

Magyarország–Koszovó 78-40 (23-14, 20-11, 13-7,

22-8).

Sipos Mátyás (5) a Koszovó elleni meccsen Fotó: fiba.basketball

Pénteken az első fordulót szintén győzelemmel abszolváló, Norvégiát 28 pontos különbséggel legyőző bolgárok voltak a magyarok ellenfelei. Az első két negyedben – bár akkor is elég pontatlan volt a mieink támadójátéka – még sikerült tartani a lépést, de a harmadik etapban a magyarok eladott labdáit kihasználva egy 11-0-s rohammal elléptek a bolgárok – és innen már nem sikerült közelebb férkőzni. Siposnak sem ment jól a játék, húsz percet volt a pályán, hat dobáskísérletéből egy sem sikerült, de két lepattanót azért szerzett Bulgária–Magyarország 70-47 (12-9, 14-10, 24-14, 10-14).

 

A két forduló után egy győzelemmel és egy vereséggel álló magyaroknak szombaton (18.15) Svédország válogatottja lesz az ellenfele, amely az első körben a lengyelektől 15 pontos vereséget szenvedett. Vasárnap szünnap lesz az Eb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában