Sport

2009.09.22. 02:27

Ligeti búcsúzott a birkózó-világbajnokságon

Herning - Első mérkőzésén amerikai ellenfelétől 2:1-re kikapott a 96 kilós Ligeti Dániel a birkózó-világbajnokságon, és el is búcsúzott a további küzdelmektől. Ma a 84 kilós ifj. Veréb István lép szőnyegre.

Horváth Erika

A 66 kilós, Szombathelyen nevelkedett Wöller Gergő az izraeli elleni győzelem után japán riválisától kikapott, és ő is búcsúzott.

Tegnap tartották a keddi szereplők mérését és sorsolását. A Haladás-Force triójából ma a 84 kilós ifj. Veréb István következik. A 37 fős mezőnyben azon 27 birkózó közé tartozik, akiknek nem kell csatázniuk a 32-es táblára kerülésért. A 16 közé jutásért kirgiz ellenfelet kapott.

A 21 éves Uszupov tavaly junior vb-n és Ázsia-bajnokságon indult. Előbbin 11., utóbbin 9. lett. Ha a 22 esztendős szombathelyi olimpikonnak sikerülne az első fordulón túljutnia, a kínai újonc Dong és a pekingi olimpia nyolcadik helyezettje, az örmény Jenokjan találkozójának győztesével folytathatná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!