Sport

2012.03.21. 10:14

Malajziai Nagydíj - Maldonado: az autó nagyszerű, harcolni fogok

Pastor Maldonado, a Forma-1-es Williams pilótája azt nyilatkozta, hogy a versenyautója kitűnő és ő mindent elkövet majd azért, hogy pontszerző helyen végezzen a vasárnapi Malajziai Nagydíjon.

MTI/EFE

"Azt gondolom, hogy kemény csata várható, de nemcsak egymással, hanem az elemekkel is meg kell majd küzdenünk, hiszen pokoli a hőség és nagyon magas a páratartalom" - mondta a venezuelai autóversenyző.

Maldonado a múlt vasárnapi idénynyitó futamon, Melbourne-ben az ötödik helyért harcolt a spanyol Fernando Alonsóval (Ferrari), ám a küzdelem hevében az utolsó körben a falhoz csapta a Williams-Renault-t és így nem sikerült megszereznie pályafutása legjobb pozícióját. A dél-amerikai pilóta tavaly mindössze egy pontot gyűjtött a vb-n, miután Belgiumban a tizedik lett.

"Biztos vagyok abban, hogy a sok munka beérik és pontszerző helyen, az első tíz között végzek" - fogalmazott most.

Az F1-es vb-sorozat második versenye, az 56 körös (310,408 km) Malajziai GP magyar idő szerint vasárnap 10 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!