Sport

2016.12.04. 22:20

Másodszor is Európa-bajnok lett

Bulgária - A Répcelaki Rakurai Karate Egyesület versenyzője, Seregély Gyöngyi megvédte U22-es kontinensbajnoki címét a Bulgáriában rendezett Shinkyokushin Európa-bajnokságon.

Tóth Gábor

Mint azt dr. Bogdán Olivér vezetőedző elmondta, a válogató versenyekre való felkészülés már a nyáron megkezdődött. A tavalyi testsúlyt sokkal nehezebb volt tartani, mert az elmúlt időszakban Gyöngyi sokat izmosodott - ezért folyamatosan figyelni kellett a mérlegre, az étrendre. Továbbá sok esetben heti hat-nyolc edzésen vett részt. Szófiában 59,95 kilóval mérlegelt a répcelaki sportoló, ezzel éppen befért a 60 kg alatti súlycsoportba. Ez azért volt fontos, mert a nőknél a legfelső súlycsoport a 60 kg feletti, melyben nem ritkán 80-90 kg-os hölgyek is indulnak. A sorsolást Gyöngyi a tavalyi eredménye alapján kiemeltként várta, így mérkőzés nélkül tudta le az első kört a 16-os táblán. Első ellenfele a tavalyról ismert és legyőzött ukrán lány volt, akinél ezúttal is jobbnak bizonyult. Az elődöntőben lengyel riválisát már magabiztosan, technikai fölényét kihasználva múlta felül. A magyar házidöntő kiélezett és kiegyenlített küzdelmet hozott. A menet végén két bíró döntetlent ítélt, de a három másik Seregély Gyöngyit látta jobbnak. Ez elég volt az újbóli, második U22-es Európa-bajnoki aranyérméhez.

A győztes, Seregély Gyöngyi és az edzője, dr. Bogdán Olivér Fotó: Répcelaki Rakurai Karate Egyesület

A bulgáriai Eb-n 24 ország több mint 396 versenyzője állt tatamira U16, U22 és felnőtt open korosztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!