Kezdődik a tavaszi szezon

2019.02.28. 22:28

Megyei I.: az éllovas, veretlen Celldömölk Egyházasrádócra látogat

A hétvégén megkezdődik a 2018/2019-es megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja. De folytatja a pontvadászatot a megyei II. osztály déli csoportja, valamint a megyei III-ban a sárvári csoport is.

Tóth Gábor

A gólerős Sipos Bálint (labdával) és a Körmend a második helyről folytatja Fotó: Szendi Péter

Megyei I.

A holt szezonban két csapatnál cseréltek edzőt: ­Répcelakon Tóth Zsoltot Balassa Péter, Vasszécsenyben pedig ­Kozmor Ákost Varga Roland váltotta. Nagyobb játékosmozgás is éppen e két egyesületnél történt a télen. Valamint a hírek szerint a Lukácsháza vesztett el két fontos játékost Szalai Szabolcs és Tar Máté személyében – mindketten Ausztriában folytatják. Celldömölkön viszont nyugalom van, az éllovas stabil előnye birtokában, magabiztosan, ám óvatosan várja a tavaszi rajtot.

– Hathetes felkészülést csináltunk végig, a létszámmal, a hozzáállással elégedett voltam, a betervezett munkát elvégeztük – fogalmazott Kovács Balázs, a listavezető, veretlen CVSE mestere. – Nagy mozgás nem volt a keretünkben, a több játéklehetőség reményében egy futballista távozott. Nem igazoltunk a télen, számunkra az a legnagyobb erősítés, hogy a keretünk együtt maradt. Húsz fő alkotja az első csapat állományát, jó az összetétel, szinte minden posztra van választási lehetőségem. És ami a legfontosabb: a keret 90 százalékát helyi vagy celldömölki kötődéssel bíró focisták alkotják. Van néhány olyan példa a környékünkön, amit mi nem akarunk követni. Kitartunk a helyi futballisták mellett, hosszú távra tervezünk, fokozatosan építkezünk. A célunk egyértelmű: szeretnénk megőrizni a helyünket a tabella élén. Az őszünk remekül sikerült, azt a teljesítményt, eredményességet nehéz lesz megismételni tavasszal – de megpróbáljuk. Sok a hasonló képességű csapat az osztályban, kiegyenlített a mezőny, idegenben senki ellen nem mehetsz biztosra, mindenkit tisztelünk. Ennek ­megfelelően mindig csak a következő ­meccsre koncentrálunk. Most például az Egyházasrádócra – szeretnénk győzelemmel nyitni a tavaszt!

A télen komoly vérátömlesztésen átesett Vasszécseny nincs könnyű helyzetben, utolsó előtti a tabellán.

– Komoly változások történtek a télen a klubnál – árulta el Varga Roland, a Vasszécseny új trénere. – A korábbi edző, valamint öt futballista Ausztriába távozott. Én játékos-edzőként segítem a csapatot, és szerencsére sikerült minőségi igazolásokkal erősíteni. A cél a biztos bentmaradás. Azért vállaltam el a feladatot, mert teljesíthetőnek érzem a célkitűzést. A felkészülésünk erős volt, sokat dolgoztunk, sok edzőmeccset játszottunk, de mivel teljesen új csapat épül, új taktikát gyakorlunk, még kell kis idő, mire igazán összeérik a társaság. Ám a fejlődés érezhető, hétről hétre jobbak vagyunk. Vasszécsenyben minden adott a megyei I. osztályhoz, patinás klubhoz tartozunk – ennek megfelelően küzdünk, futballozunk a tavasszal!

A Répcelaki SE-nek katasztrofális volt az ősze, 15 bajnokin csak kétszer győzött, nyolc pontjával sereghajtóként várja a tavaszi folytatást – a szezon negatív szenzációját szolgáltatva. A klubvezetés decemberben közös megegyezéssel szerződést bontott ifj. Tóth Zsolt edzővel, a tavaszi felkészülést pedig már a korábbi tréner, Balassa Péter irányításával kezdte meg az alakulat.

– A célunk egyértelmű, megpróbáljuk kiharcolni a bentmaradást – jelezte Balassa Péter. – Ami nem lehetetlen, de nem is könnyű feladat. Első lépésként radikálisan átalakítottuk a keretet, és persze gőz­erővel dolgoztunk a felkészülés alatt. Répcelak mindig is egyik jelentős egyesülete volt Vas megye labdarúgásának. A városban minden adott ahhoz, hogy egy stabil, eredményes megyei I-es csapat működjön. De nem a múltban, nem a régi sikerek fényében élünk, most vannak problémáink – amiket meg fogunk oldani!

Az első tavaszi fordulóban az éllovas Cellre vár egy nehéz rádóci kirándulás. A harmadik Király az ugyancsak dobogóért küzdő Vépet fogadja. Érdekesnek tűnik a Rum–Vasszécseny és a Csepreg–Répcelak alsóházi rangadó – minden pont számít.

A 16. forduló menetrendje, szombat, 14.30: Jánosháza–Körmend (Szabó II. Z.), Király–Vép (Vass I.). Vasárnap, 14.30: Rum–Vasszécseny (Szabó I. Z.), Csepreg–Répcelak (Héra Cs.), Vasvár–Kiswire Szentgotthárd (Horváth P.), Rábapaty–Kőszeg (Papp Á.), Schott Lukácsháza–Ikervár (Mórocz Gy.), Egyházasrádóc–Celldömölki VSE-Vulkánfürdő (Harcsár R.).

A gólerős Sipos Bálint (labdával) és a Körmend a második helyről folytatja Fotó: Szendi Péter

Megyei II. Dél

A megyei II. osztály déli csoportját 17 csapat alkotja, így itt is elkezdődik a tavaszi szezon. A csoportban a Szarvaskend és a címvédő Körmend VSE kiemelkedik a mezőnyből – vélhetően e két csapat dönt majd a bajnoki cím sorsáról.

A harmadik helyért nagy a tülekedés, többen is pályáznak a bronzéremre. A zuhanyhíradó szerint jó esély volt arra, hogy néhány csapat bedobja a törülközőt, de végül nem csökkent a létszám.

A 18. forduló menetrendje, szombat, 14.30: Tanakajd–Tutitextil Körmend VSE (Papp Á.). Vasárnap, 14.30: Viszák–Club Walnut Nádasd (Kedves R.), Balogunyom–Szarvaskend (Bedi T.), Csákánydoroszló–Gyöngyöshermán (Farkas G.), Rábatótfalu–Bajánsenye (Németh L.), Ják–Őriszentpéter (Pungor Z.), Téglagyár–Táplán (Szabó II. Z.), Felsőcsatár–Szentpéterfa (Bagoly G.). Szabadnapos: Nárai.

Megyei III. Sárvár.

A 18. forduló menetrendje, vasárnap, 11.30: Nagysimonyi–Izsákfa (Zsirai J.), Bő–Kenyeri (Szejke L.), Sótony–Rábasömjén (Kiss G.), Csénye–Keléd (Horváth Á.). 14.30: Jákfa–Mesteri (Horváth B.), Nemeskocs–Simaság (Szabó B.), Kemenesmagasi–Szergény (Hérincs Cs.), Alsóújlak–Boba (Monostori I.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában