Sport

2010.08.28. 16:48

Méretes blama a Rohonci úton: Haladás-Paks 1:2 (edzői nyilatkozatokkal)

Nagy bajban van a Haladás: Rajosék hazai pályán a lefújás előtt két perccel kapott góllal 2:1-re alulmaradtak az eddig utolsó előtti paksiak ellen. Így továbbra is sereghajtó és az idén még nyeretlen a zöld-fehér alakulat.

Pum András

SZOMBATHELYI HALADÁS-PAKSI FC 1:2 (1:1)

SZOMBATHELY, 3500 NÉZŐ, JÁTÉKVEZETŐ: NÉMETH Á.

SZOMBATHELYI HALADÁS: RÓZSA - SCHIMMER, GUZMICS, LENGYEL, TÓTH P. - KOROLOVSZKY, RAJOS, SIMON Á. - OROSS, KENESEI, UGRAI.

PAKSI FC: CSERNÁNYSZKI - FIOLA, ÉGER, SIFTER, CSEHI - BARTHA, SIPEKI, HEFFLER, MISKOLCZI - KISS T., MONTVAI.

Bő tíz perc van a  kezdésig, a hűvös, szeles időben meglehetősen lassan gyülekeznek a nézők, nagyjából 1000 drukker várja a találkozót.

A Hali az előzetesen megadott összeállításban igyekszik megszerezni első győzelmét, a paksiaknál az újonnan igazolt Magasföldi csak a padon kezd, helyére Miskolczi került.

A Haladás cseréi: Szép, Csontos, Kovács I., Irhás, Simon A., Rácz, Iszlai. A paksi pad ránézésre erősebbnek tűnik: Pokorni, Nagy I., Gévay, Vayer, Magasföldi, Lisztes, Haraszti lesznek a cserék.

A Paks kezdte a játékot. A Haladás tiszta fehérben, a vendégek talpig zöldben játszanak.

1. perc: Sifter vágta fel Tóth Pétert a felezővonalnál, a paksi védő rögtön "besárgult".

A vasiak a klubház felöli kapura támadnak az első félidőben.

A paksi szektorban tíz tolnai drukker foglal helyet, akik két zászlót is kiaggattak maguk elé.

11. perc: Tóth Péternek rúgott oda Bartha, megvan a meccs második sárga lapja.

Az első szűk negyedórában mezőnyjátékot láthattunk eddig a pályán, valamivel a paksiak birtokolják többet a labdát, a szombathelyiek szinte valamennyi labdájukkal Keneseit keresik.

15. perc: Ugrai visszagurított labdáját Kenesei balról, 15 méterről bombázta kapura, ám a jobb alsó sarokba tartó félmagas lövést Csernyánszki bravúrral ütötte ki.

18. perc: Montvai 12 méteres, balról leadott lapos lövése nem okozott különösebb gondot Rózsának.

23. perc: csere a paksiaknál, Miskolczi helyére Vayer érkezett.

25. perc: Kenesei szabadrúgását kifejelték a paksiak, az érkező Simon Ádám 19 méterről, laposan kapura suhintott, ám Csernyánszki kényelmesen kézbe kapta a középre guruló labdát.

29. perc: 0:1. Vayer jobb oldali szögletét az üresen hagyott Sifter három lépésrő a léc alá fejelte.

33. perc: Kenesei lőtte be a labdát a védők mögé, Tóth Péter levette, ám miután három paksi is zavarta, kénytelen volt kifelé cselezni, majd kissé balról, 11 méterről nagy helyzetben fél méterrel a jobb sarok mellé durrantott.

Szerencsére a paksi találat felpiszkálta a Haladást, mennek előre becsülettel Ugraiék.

35. perc: Vayer jobb oldali szögletére a hosszú oldalon Sifter érkezett, ám négy méteres jobb sarokra tartó fejesét bravúrral ütötte szögletre Rózsa. Kis híján megismétlődött az első gól előtt szituáció...

39. perc: 1:1!!!!Korolovszky 22 méteres bombája a felső léc és Csernyánszki segítségével a gólvonalról kivágódott, az érkező Tóth Péter 11 méterről ismételt, a kapus védett, Kenesei pedig nyolc méterről a fekvő kapus mellett higgadtan a jobb sarokba gurított (1:1).

43. perc: Kenesei 24 méteres, bal sarokra tartó szabadrúgását óriási bravúrral tenyerelte szögletre Csernyánszki.

Vége az első félidőnek. Meglehetősen langyos, alacsony színvonalú játékot hozott eddig a meccs, a paksi gólt követően felpörgött a Haladás, és megérdemelten egyenlített.

Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

55. perc: Vayer szerzett labdát a bal oldalon a tizenhatoson belül, középre adott, Lengyel pedig önfeláldozóan, bevetődve, az utolsó pillanatban mentett szögletre Montvai elöl.

56. perc: csere a Haladásban, Ugrai helyére Rácz állt be.

59. perc: Schimmer ívelt előre a paksi tizenhatos előterébe, Kenesei levettea labdát, tolt egyet rajta, ám 18 méteres bal sarokra tartó lapos lövését bravúrral védte Csernyánszki.

60. perc: Vayer bal oldali beadása a felső léc tetejéről vágódott az alapvonalon túlra.

61. perc: csere a Paksban, Barthát  Magasföldi váltotta.

Kissé megélénkült a meccs, úgy fest egyik csapat sem elégedett a döntetlennel. A szurkolókra sem lehet panasz, zúg a "Mindenki szombathelyi".

72. perc: Magasföldi 23 méteres lövése centikkel zúgott el a bal sarok mellett, Rózsa csak szemmel tudta követni a löketet.

77. perc: Vayer 25 méteres bombája a felső lécről vágódott ki, az érkező Sipeki Guzmics szorításában tíz méterről a bal sarok mellé gurított. Meleg volt...

80. perc: cserélt Csertői Aurél, Keneseit Simon Attila váltotta.

82. perc: Csehi balról középre adott labdáját Vayer kapásból, 14 méterről lőtte kapura, Rózsa elvetődve védett.

83. perc: Heffler dobta el a labdát egy Haladás-szabadrúgás előtt, kapott is egy sárgát Németh Ádámtól.

85. perc: Vayer térült-fordult, majd 12 méterről balról kapura tüzelt, Rózsa vetődve hárította a lövést.

88. perc: Ilyen nincs: 1:2. Kiss Tamás dobta be a labdát a bal oldalról, Montvai fejjel Vayer elé csúsztatta, aki nyolc méterről kapura talpalta, a labda pedig a jobb kapufáról a jobb felső sarokba pattant.(1:2).

91. perc: Magasföldi kapott sárgát labdaelrúgásért.

Egy perc a hosszabbítás.

Vége a meccsnek. 

A Haladás balszerencsés vereséget szenvedett, ugyanakkor az is tény, hogy mai teljesítményét nem teheti ki az ablakba. Úgy tűnt, mintha valamennyi játékos az amúgy remekül játszó, mindent elvállaló, gólt is szerző Keneseitől remélné  a megváltást - de mint ma is kiderült, egy fecske nem csinál nyarat... Lehet, hogy mégiscsak jól jött volna a hét közben tesztelt montenegrói ex-gólkirály?

MESTERMÉRLEG

Csertői Aurél: - Nem múlt el nyomtalanul a pápai meccs - bizony hiányoztak az ott kiállított játékosok. Sajnos a Paks ellen képtelenek voltunk megfelelően lereagálni a rögzített szituációkat, ennek ellenére 1:1-nél eldönthettük volna a mérkőzést. Valamennyi meccs irtózatosan nehéz lesz a bajnokságban, és abban is biztos vagyok, hogy momentumok döntenek majd. El kell ismernem: ma hiányzott a plusz a csapatból, a rutinos játékosok is többet kommunikálhattak volna, jobban is biztathatták volna a fiatalokat.

Kis Károly: - Két okból is roppant boldog vagyok. Egyrészt ugye megszereztük első győzelmünket a bajnokságban, másrészt emberemlékezet óta nem nyertünk idegenben. Igaz, már az elmúlt fordulókban is bent volt a győzelem a csapatban, örülök, hogy most végre három ponttal gazdagodtunk. Arra is büszke vagyok, hogy ezen a találkozón több begyakorolt figurát is sikeresen alkalmaztunk. Látszott, hogy mindkét csapat nyerni akart és azt is el kell ismernem, hogy a Haladásnak is voltak lehetőségei a gólszerzésre.

 Az NB I. szombati eredményei: Szolnok-Budapest Honvéd 0:2, ZTE-Kecskemét 2:1, Kaposvár-Pápa 3:2. Pénteken játszották: MTK-Újpest 1:0, Vasas-Siófok 3:0.

Vasárnap: Debrecen-Videoton, szerdán: FTC-Győri ETO.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!