Sport

2016.11.02. 14:45

NB II röplabda: győzelmek idegenből

Körkép - Az NB II-es női röplabda-bajnokság 3. fordulójában a HVSE-SI és a SZoESE csapata is idegenben győzött.

Vastag Nándor

Honvéd Zrínyi SE-Haladás VSE-Sportiskola 0:3 (-16, -21, -13)
Budapest, 100 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Sík, Nagy.
HVSE-SI: HORVÁTH D., BOKOR, MIKOS, MERKLINNÉ, FAZEKAS, MOHL-BENESÓCZKY. Csere: FARKAS (liberó), ZOLTÁN (liberó), Varga, Horváth K., Majczán, Marton, Vécsey, Sövegjártó. Edző: dr. Mucsi Péter.

A szombathelyiek jól kezdték a bajnokit. Bokor nyitásaival, valamint kiváló sáncmunkával állva hagyták ellenfelüket, könnyedén nyerték az első felvonást (16-25). A második játszma kiegyenlítettebb játékot hozott, de a hazaiak 2-3 pontos különbségnél közelebb nem tudták férkőzni ellenfelükhöz. A végjátékra pedig növelte is előnyét a zöld-fehér gárda (21-25). A harmadik szettben gyorsan leszakította ellenfelét a vendégcsapat. Fazekas és Bokor nyitásaival, Mikos és Mohl-Benesóczky centerjátékával sem tudott mit kezdeni a házigazda (13-25). A Haladás VSE-SI egy óra alatt, magabiztos játékkal nyert. Junior: 3:0 (22, 22, 13).

Veszprémi Egyetem SC- Szombathelyi Egyetemi SE 1:3 (26, -11, -27, -22)
Veszprém, 100 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Sántosi, Szelenga.
SZoESE: GULKAI, Varga, Horváth M., KISS, HALMOSI, Simon. Csere: NAGY T. (liberó), Németh, Csóka, Molnár, Nagy J. Edző: Bodzer Attila.

A meccs eleje nagy küzdelmet hozott, ám az első játszma közepén 17-13-ra elléptek a veszprémiek. A vasi egyetemisták felzárkóztak (22-22), de a végjátékban a hazai csapat jobban koncentrált (28-26). A második szettben a közönség egy határozott Szombathelyt láthatott, mely kiegyenlített (11-25). A harmadik etapban ismét nagy küzdelem alakult ki, a csapatok felváltva gyártották a pontokat. Simon és Varga támadásaival, Gulkai ejtéseivel voltak eredményesek a vendégek, és ezúttal a végjáték is sikerült (27-29). A negyedik játszma elején a SZoESE négypontos vezetésre tett szert, amit meg is tartott (22-25). A vasiak megérdemelten nyertek. Junior: 0:3 (-23, -17, -15).

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!