Sport

2015.06.09. 16:50

Nemes Bálint bajnok lett

A Haladás VSE-ből Nemes Bálint szerzett aranyérmet a diák I. korosztály kötöttfogású országos birkózóbajnokságán.

Horváth Erika

A diák I-es kötöttfogású ob-re a rangsorversenyekről és diákolimpiáról lehetett indulási jogot szerezni. Végül 14 súlycsoportban 144 11–13 éves birkózó lépett szőnyegre Tatabányán. A Haladás VSE-ből – Veréb István és Molnár Attila tanítványai közül öten végeztek pontszerző helyen, hárman a dobogóra is felállhattak. A 29 kilóban Buday Bálint két győzelemmel és egy vereséggel az ezüstérmet szerezte meg. A 46 kilósóknál Gellén Milán és Takács Ferenc egyaránt ötödik lett, mindkettejüknek két győzelem és két vereség volt a mérlege. Az 54 kg-os súlycsoportban Nemes Bálint nagyon magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet, mind a négy mérkőzését tussal vagy technikai tussal nyerte meg. Még egy bronz is került a zöld-fehérekhez: Németh Levente I. két győzelemmel és egy vereséggel a 85 kilóban lett harmadik.

Nemes Bálint az 54 kilós súlycsoportban szerzett aranyat (Fotó: Unger Tamás)

Szintén Tatabánya volt a házigazdája a veterán birkózók országos bajnokságának, ahol idősebb Takács Ferenc a 63 kilogrammos súlycsoportban kötött- és szabadfogásban is ezüstéremmel zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!