Sport

2010.12.07. 11:02

OB II-es vízilabda: Aligátorok-feltámadás az utolsó negyedekben (képgalériával)

Az OB II-es vízilabda-bajnokság hétvégi, szombathelyi fordulójában a Vasi Aligátorok USE először hektikus meccsen 10:8-ra legyőzte a Tatabányát, majd 8:6 arányban kikapott az SC Austria alakulatától. A szombathelyiek csoportjukban második helyen zárták az őszi idényt.

Pum András

Az "A'-csoport negyedik fordulóját múlt szombaton, a szombathelyi Fedett Uszodában bonyolították le, a szombathelyi Aligátorok Utánpótlás SE egy győzelemmel és egy vereséggel tudta le a fordulót. Kis István tanítványai az első meccsen kiváló utolsó negyedet produkálva fordították meg a mérkőzést, és végül 10:8-ra győzték le a rivális tatabányaiakat.

A másik találkozón az osztrák SC Austria ellen már kevésbé ment a játék, és bár az utolsó negyedet itt is megnyomták a vasiak, a levegőban lógó egyenlítő gól helyett a bécsiek találtak be, és nyerték meg 8:6 arányban az összecsapást.


A 4. forduló eredményei:

Aligátorok USE - Tatabányai Vízmű SE 10:8 (1:0, 3:3, 1:5, 5:0) - Szombathely, Fedett Uszoda, 200 néző, vezette:
Bujka.

Aligátorok USE: Szakály - Sebestyén (1), Borsos (2), Sinkovics, Boros (1), Stojadinov (1), Takács T. (2).  Csere: Fent (3), Kis, Bánfi, Avas, dr. Tímár. Edzők: Kis István, Vörös József. 

Emberelőnyök: 5/1, illetve 6/3

Büntetők: 0/0, illetve 1/1

- Változatos mérkőzésen az utolsó negyedben jobban koncentráltunk ellenfelünknél, és végül küzdeniakarásunknak köszönhetően megérdemelten nyertük meg a találkozót. Fegyelmezetten, az utasításokat betartva, igazi csapatként küzdöttek srácok - ennek eredménye a győzelem - értékelt Kis István, az Aligátorok mestere.

Aligátorok USE - SC Austria 6:8 (0:3, 1:1, 2:3, 3:1). - Szombathely, Fedett Uszoda, 200 néző, vezette: Rubos.

Aligátorok USE: Szakály - Sebestyén (1), Borsos, Sinkovics, Boros (5), Takács, Stojadinov. Csere: Fent, Avas, Kis, dr. Tímár. Edzők: Kis István, Vörös József.

Emberelőny: 4/2, illetve 5/2

Büntetők: 1/0, illetve 0/0

- Az utolsó percig volt esélyünk a döntetlenre, végül peches módon, mégis két góllal kaptunk ki. Olyan találat pecsételte meg sorsunkat, amelyet gyermekmeccsen sem szabadott volna kapnunk, egyszerűen fegyelmezetlenül vízilabdáztunk. Hiába volt Boros Bálint öt gólja, hiányoztak mellöle a társak találatai. Összeségében azonban elégedett vagyok a fiúk őszi produkciójával, csupán két pontra állunk az első helytől, remélem tavasszal az élre állunk - mondta Kis István.

További eredmények: Pápa-Tatabánya 6:15, Pécs-Nagykanizsa 4:5, Austria-Pécs 11:5, Nagykanizsa-Pápa 7:5.


Idén már nem rendeznek újabb fordulót az Aligátorok csoportjában, Fenték legközelebb február 12-én, Tatabányán szállnak vízbe.

A csoport őszi végeredménye: 1. Pécs 16 pont, 2. Aligátorok 14 pont, 3. Nagykanizsa 13 pont, 4. Austria 13 pont, 5. Tatabánya 12 pont, 6. Pápa 1 pont.

Az első helyezett játszhat majd körmérkőzést a többi csoport első helyezettjével az 1-5. helyért, azaz a feljutásért az OB I/B-be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!