Sport

2009.05.12. 15:23

Ölbő-Jákfa: borult a papírforma

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Sárvári-csoportjában a hétvégén borult a papírfoma Ölbőn: a bajnoki címért versenyben lévő hazaiak meglepetésre a kiesés ellen menekülő Jákfától kaptak ki 2:3-ra.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Ölbő 25 forduló után második a tabellán, 44 pontjával mindössze egy egységnyire van lemaradva az éllovas Kenyeitől. A Jákfa hátulról a harmadik, 12. a tabellán, eddig 19 pontot gyűjtött. A számok, a statisztikai mutatók ismeretében bizonyára senki nem vitatja, hogy a forduló meglepetése született a hétvégén Ölbő: Ölbő-Jákfa 2:3.

- Tekinthetjük meglepetésnek ezt az eredményt, én azonban nem így gondolom - fogalmazott Csirkovics Lajos, a Jákfa trénere. - A tavasszal három vereség mellett hétvégén már az ötödik győzelmünket arattuk. Kezdenek beérni a fiatalok, kezd egymásra találni a társaság. Ráadásul jól sikerültek a téli erősítések. Tóth Dávid Répcelakról, Fehér Ervin pedig Sárvárról igazolt hozzánk - mind a ketten jó futballisták, sokat lendítettek a játékunkon. A sikerek hatására egyre jobb a hangulat az öltözőben. Nincsen gond az edzéslátogatottsággal sem.

- Az idei szezonunkat ősszel rontottuk el - folytatta az edző. - Akkor létszámproblémákkal küzdöttünk, sok olyan játékost kellett játszatnom, akik nem ütötték meg az elvárt szintet. Tavaszra redeztük a sorainkat, így most már jönnek az eredmények. Az idén már nem maradt más célunk, mint, hogy elkerüljük a kiesést. Illetve az, hogy felkészüljünk a következő szezonra. Fiatal csapatunk van, sok helyi sráci futballozik. Igyekszünk is minél több helyi fiatalnak lehetőséget adni, hogy kiderüljön, kikre számíthatunk jövőre. A körülmények rendezettek Jákfán, jó a pályánk, az önkormányzat messzemenőkig támogat minket - már csak egy jó csapat kellen. És erre én látok esélyt. Az biztos, ha így folytatjuk, akkor kieséséi gondjaink nem lesznek. Jövőre pedig egy erős, összeszokott csapattal vágunk neki a bajnokságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!