Sport

2015.09.16. 12:23

Sákovics remekelt a nemzetközi racketlon tornán

Bécs - Remek teljesítménnyel rukkolt elő az Austrian Open Racketlon Super World Tour elnevezésű nemzetközi racketlon (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) tornán Sákovics Péter - két arany- és egy bronzéremmel tért haza.

Tóth Gábor

A Super World Tour-sorozat idei utolsó, negyedik állomásának az osztrák főváros adott otthont. A háromnapos erőpróbán Sákovics Péter három számban is rajthoz állt.

A Savaria Egyetemi Központ oktatója először a +45-ös párosok küzdelmében tette próbára a tudását – oldalán Matécsa Zoltánnal. A magyar kettős magabiztosan menetelt, az elődöntőben például 38 pontos különbséggel nyert egy osztrák duó ellen. A döntő viszont nagy csatát hozott, végül Sákovicsék 14 ponttal bizonyultak jobbnak a Juraj Svec–Lubomir Budinsky cseh párosnál, így aranyéremmel zártak.

Az egyéni megmérettetés fő számában, a +55-ös kategóriában biztosan nyerte meg a szombathelyi sportember. Osztrák ellenfeleken keresztül vezetett az útja a fináléba, ahol régi jó ismerőse, nagy riválisa, a párosban már legyőzött szlovák Lubomir Budinsky várt rá. De ő sem tudta megállítani, Sákovics 19 ponttal nyert.

A +45-ös kategóriában is sikerült elérnie az elődöntőt – osztrák és svájci versenyzőt győzött le –, de ott már nem volt esélye, mert 11 évvel fiatalabb dán riválisa jobbnak bizonyult nála. A harmadik helyért viszont harcba szállt a szombathelyi racketlonos a szintén 11 évvel fiatalabb magyar Szalay Zsolt ellen, és óriási küzdelemben megnyerte a presztízscsatát, és a bronzérmet.

– Jó formában éreztem magam, jól is teljesítettem Bécsben, elégedett vagyok az eredményekkel – értékelt Sákovics Péter, aki újabb két aranyérmével már 19. alkalommal nyert az Osztrák Nyílt Nemzetközi Bajnokságon. – Lassan vége a szezonnak, de még négy nagy nemzetközi tornát rendeznek az idén, Máltán, Finnországban, Budapesten és Prágában – a finn túrát kihagyom, messze van, drága, a másik három versenyen viszont rajthoz állok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!