kézilabda-bajnokság

2019.05.14. 20:52

Sárváron ikszelt a Celldömölki VSE

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság utolsó előtti, 21. fordulójában nem bírt egymással a Sárvár és a Cell, bravúros győzelmet aratott a Körmend, kikapott a már bajnok SZKKA U22.

Tóth Gábor

A sárvári Jenőfi Katalin tör kapura a celldömölki játékosok gyűrűjében – a rutinos kézilabdázó nyolc gólig jutott Fotó: Ohr Tibor

Körmendi DMTE-VKL SE Győr 32-26 (11-11). – Körmend, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Fábián, Vandróczki.

Körmend: Dudora – Török 3, Adorján 5, Csépke 3, Huszár 4, Cser 4, Szabó A. 3. Csere: Anek, Horváth D., Kiskós 6, Faragó 4, Szalai, Somlai, Zsiga, Herczeg. Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

Határozottan kezdett a Győr (11. perc: 2-4). A folytatásban aztán szigorított védekezésén a hazai csapat, utolérte ellenfelét (18. perc: 5-5). A szünetig felváltva estek a gólok. Fordulás után hatékonyabb lett a Körmend támadójátéka, a frissen beállók új lendületet adtak a csapatnak. Gyors lerohanásokkal 7-0-s sorozatot produkált a házigazda – állva hagyta ellenfelét. És már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet, így utolsó hazai mérkőzésén megérdemelten verte az esélyesebb Győrt.

Sárvárfürdő Kinizsi–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 30-30 (17-16). – Sárvár, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bőhm, dr. Csupor.

Sárvár: Varga – Peitli 2, Jenőfi 8, Vajda 1, Sóos 2, Doncsecz 3, Kokas 8. Csere: Bokor, Cser 4, Horváth E. 1. Edző: Rozmán Gergő.

CVSE: Pongrácz – Kazári 1, Szomorkovits A. 5, Szomorkovits L. 6, Németh V. 11, Bagics, Szecsődi 5. Csere: Sebestyén 2, Geiger, Balogh V., Füfa, Szalai F., Szalai Sz., Marton. Megbízott edző: Győrffy Andrea.

Villámrajtot vett a Cell, 5-2 re vezetett. Sok hibát, sok eladott labdát produkáltak a csapatok – és feszült volt a hangulat a pályán. A 16. percben Szomorkovits Lillát kiállították a játékvezetők, akiknek innentől kicsúszott a kezükből a találkozó. A CVSE növelte előnyét (20. perc: 10-15), majd egy hazai időkérés után feltámadt a Sárvár, fordított a szünetre. A második félidőt is a vendég kezdte jobban, átvette a vezetést, és a folytatásban végig vezetett a továbbra is parázs hangulatú meccsen. A Sárvár végig futott az eredmény után, végül sikerült döntetlenre mentenie a találkozót.

Rozmán Gergő: – A mérkőzés nyomokban kézilabdát is tartalmazott – a többiről meg jobb nem is beszélni.

Győrffy Andrea: – Gratulálok a csapatnak, egy emberként küzdött mindenki, motivált és céltudatos volt. Kicsit nagyobb szerencsével és koncentráltabb befejezésekkel teljes joggal nyerhettük volna meg a mérkőzést.

Mosonmagyaróvári KC U22–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 37-22 (27-6). – Mosonmagyaróvár, 70 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Szakállas, Varasdi.

SZKKA: Lugosi – Kozma 3, Kovács T., Nárai 2, Szmolek 3, Keszei 3, Molnár 2. Csere: Kiss 1, Karvalics, Bozzai 7, Devecseri 1. Edző: Farkas Henriett.

A már bajnok – és több fronton harcoló – SZKKA szűkös, fiatal, felforgatott kerettel lépett pályára. A tisztes helytállás, a tapasztalatszerzés volt a cél a tét nélküli meccsen.

 

A Bük már korábban lejátszotta a meccsét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában