Sport

2011.05.13. 10:48

Simon Ádám Palermóba, Tamás Krisztián a Milanba igazolt

A Haladás két futballistája is Olaszországba költözik a nyáron, és sztárklubban folytatja a pályafutását. A 21 éves Simon Ádámot a Palermo, a 16 éves Tamás Krisztiánt pedig a Milan szerződtette.

Tóth Gábor

Mint arról elsőként beszámoltunk Simon Ádámot a Palermo, míg Tamás Krisztiánt az AC Milan nézte ki magának. Ami akkor még nem volt publikus, immáron az: gyakorlatilag mindkét játékos Olaszországba igazolt.

A Haladás védekező középpályása, Simon Ádám az olasz élvonalban szereplő Palermo játékosaként kezdheti meg a 2011/2012-es szezont - természetesen amennyiben az ilyenkor szokások orvosi vizsgálaton megfelel. A 21 esztendős, sokszoros korosztályos válogatott játékos idén robbant be a Haladásba, villámgyorsan stabil tagságot vívott ki magának a kezdőben, fiatal kora ellenére már 44 NB I-es meccsnél, 3 gólnál jár.
 

- A klub képviseletében fiatal játékosainkat kísérve többször jártam az elmúlt hónapokban Olaszországban, így kerültünk kapcsolatba egy olasz menedzserirodával  - árulta el Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. - Tőlük tudtuk meg, hogy a Palermo védekező középpályást keres, mi pedig beajánlottuk nekik Ádámot. Először összeállítottunk egy DVD-t Ádám őszi meccseiről, ami elnyerte a Palermo szakmai stábjának a tetszését, így a tavasszal a klub képviselői többször is élőben tekintették meg a játékát. Amint személyesen is meggyőződtek a képességeiről, jelezték, hogy le kívánják igazolni. Ádámnak élő szerződése volt a Haladással, amiből a Palermo kivásárolta. Konkrét összeggel nem szolgálhatok, ez a tétel titkos, az viszont nem titok, hogy anyagilag jól jártunk a tranzakcióval. Ádám öt évre szóló szerződést kötött a Palermóval.
 

- Nagy megtiszteltetés, hogy egy Palermo szintű csapat szerződést ajánlott, nagyon boldog vagyok - fogalmazott Simon Ádám. - Nagy lehetőség ez nekem, amit egyszerűen nem lehetett visszautasítani. Annak ellenére sem, hogy nagyon szeretek a Haladásban futballozni, otthon érzem magam Szombathelyen. De mint mondtam, ez még csak egy lehetőség, amit szeretnék megragadni, szeretném bizonyítani, hogy megállom a helyem a világ egyik legerősebb bajnokságában, a Serie A-ban. Nagyon várom már a palermói kihívást, de jól tudom azt is, hogy a Haladással még két mérkőzés vár rám. Szeretnék a szurkolóktól, a hazai pályától egy Fradi elleni győzelemmel, és jó játékkal elbúcsúzni vasárnap.

A 16 esztendős, budapesti születésű bal oldali védő, Tamás Krisztián az Illés Béla Futball Akadémián pallérzódott. A tehetséges fiatalembert szintén szerződés kötötte a zöld-fehérekhez, amiből kivásárolta a világhírű Milan.
- Krisztián a korosztályos válogatottban nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet - folytatta Tóth Miklós. - A Milan képviselői már régóta figyelték, többször jártam vele Olaszországban, akkor különféle teszteknek vetették alá, amiken kiváló eredményeket ért el. Az olaszok most látták elérkezettnek az időt a szerződtetésére. Egyelőre a Milan utánpótláscsapataiban kap lehetőséget, de innentől már csak rajta múlik, hogy meddig jut.

Nem Simon Ádám az első, aki a Haladásból az olasz élvonlba igazol. Koman Vladimir nyitotta a sort, ő a Sampdoria játékosa. Az 1989-ben alapított  a többek között Miccolit, Balzarettit fevonultató  Palermo egyébként élcsapatnak számít, jelenleg a 8. a tabellán, és kupadöntőt játszik az Internazionale ellen. Így erősen elképzelhető, hogy Szicília büszkesége a 2011/2012-es szezonban az Európa-ligában is érdekelt lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!