Sport

2006.07.20. 02:28

Szédületesen tekert Ziskó

Saint-Raphael (gz) - A Földközi-tenger partján megrendezett tereptriat-lon Világkupa első fordulójában remekül helytállt a két vasi induló.

Mórocz Zsolt

A francia kisvárosban kánikulai hőség, 35 fokos meleg fogadta az európai tereptriat-lon Világkupa futam nyitófordulójában két kategóriában rajthoz állt 220 versenyzőt. A gondos szervezők mindjárt a nyitószámban a hűsítésről is gondoskodtak, ugyanis az 1500 méter úszást a hideg és erősen hullámzó Földközi-tengerben kellett teljesíteniük a versenyzőknek, ami fizikálisan alaposan próbára tette őket. A népes mezőnyben megyénket az X2S Team két versenyzője, Ziskó Balázs és Koller Szilárd képviselte. Előbbi a profik, utóbbi az amatőrök között. Dicséretükre szóljon, mindketten nagyszerűen helytálltak. Ziskó a profik között a 26. helyen jött ki a tengerből, aztán a mountival alaposan rákapcsolt a 30 km-es, kétkörös, köves, sziklás, 400 m szintkülönbségű kerékpárpályán. Szédületes első kört diktált (a legjobb időt tekerte), ezzel feljött a 6. helyre. Ez viszont sok energiáját felemésztette, így fu- tásban kicsit visszaesett, de így is az előkelő 13. helyen ért célba, ideje 243,55. A győzelmet az ízig-vérig triatlonos francia Cedric Fleureton szerezte meg 220,07- tel. Az amatőrök kategóriájában indult Koller Szilárd 316,08 óra alatt teljesítette a távot, és ez a 7. helyre volt elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!