BALATONFÜRED, SZOMBATHELY

2018.03.27. 19:58

SZoESE-s fiaskók – A nők idegenben, a férfiak itthon kaptak ki

A SZoESE mindkét NB II-es röplabdacsapata kikapott a hétvégi fordulóban - a nők idegenben, a férfiak itthon.

Horváth Erika

A férficsapatból egyedül Koller Domonkos dicsérhető, aki nemcsak a mezőnyben, hanem a hálónál is jól teljesített Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Szent Benedek-Balatonfüred-Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (11, 18, 17). – Balatonfüred, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Bibók, Mezőffy.

SZoESE: Demény Laura, Kiss L., Gulkai, Varga N., Nagy J., Salzmann. Csere: Bozzai, Börzsönyi, Demény Liza. Edző: Bodzer Attila.

A bajnokság finisébe is veretlenül érkező, NB I-re készülő Balatonfürednél vendégeskedett az utolsó előtti fordulóban a SzoESE. A szombathelyieknek csak néhány perc erejéig sikerült tartaniuk a lépést a hazaiakkal, aztán gyenge nyitásfogadásuk miatt könnyen gázolta le őket a füredi csapat (25-11). A második szettben nagyon jó védekezéssel sikerült megnehezíteni a Balaton-partiak dolgát (14-14), de a végjátékban már nem tudtak partiban maradni (25-18). A harmadik játékrészt is a hazaiak határozott, pontos játéka jellemezte, alig egy óra alatt be is biztosították győzelmüket (25-17).

A tabella negyedik helyén álló SZoESE női csapatának még egy mérkőzése van hátra a bajnokságból: csütörtökön 17 órakor az egyetemi csarnokban a MÁV Előrét fogadja Bodzer Attila együttese.

A férficsapatból egyedül Koller Domonkos dicsérhető, aki nemcsak a mezőnyben, hanem a hálónál is jól teljesített
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Szombathelyi Egyetemi SE-Sümeg-Dabronc 2:3 (22, 22, -24, -17, -15). – Szombathely, NB II-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Farkas, Nagy L.

SZoESE: Marsai, Barbalics, Újvári, Pék, ifj. Bodovics, KOLLER. Csere: Szabó G., Konetsny, Horváth G. Játékos-edző: Szabó Gábor.

A csoport utolsó két helyén álló csapat csatájában az előbbre álló hazaiak voltak az esélyesebbek. A szombathelyiek játékos-edzője jó ideig csak a kispadról követte az eseményeket. A fej fej melletti küzdelemben az első játszmában a SZoESE ért előbb célba (25-22). A másodikban már 9-16-ra vezettek a sümegiek, amikor Szabó Gábor is pályára lépett – sikerült is fordítani (25-22). De a végső győzelemhez szükséges harmadik játszmát már nem tudta megnyerni az enervált vasi együttes. A harmadik szettben 22-22-nél ugyan beérte a lelkes vendégeket, de ők nem hagyták magukat (24-26). Sőt, a negyedik játszmát magabiztosan zsebelték be a sümegiek (17-25). A rövidített, döntő szettben viszont megint a SZoESE-nek állt a zászló, de 14-11-ről elbukott (15-17), és ezzel elég nagy meglepetésre kikapott.

A kilenccsapatos nyugati csoport alapszakaszát három győzelemmel és 13 vereséggel a nyolcadik helyen zárta a SZoESE. Mivel a folytatásban már nem szerepelnek az NB I-es csapatok juniorgárdái, csak a negyedik győri Széchenyi és az ötödik ZTE RK marad. Mindhárom együttes már csak egyszer találkozik a másik kettővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában